Sanatate

SANATATE | Iată simptomele atacului de cord pe care nu trebuie să le ignori

Atacul de cord este o afecțiune produsă de deficiența fluxului sangvin într-o zonă a mușchiului cardiac. În plus, este aproape întotdeauna cauzată de o obstrucție în una din arterele coronare. Și, pentru că simptomele atacului pot fi confundate cu durerile de zi cu zi, este necesar să le acordăm atenție.Simptomele obișnuite includ o durere opresivă în centrul toracelui, care pot afecta brațele și, uneori, coloana vertebrală. Cu toate acestea, pentru femei, aceste semne trec adesea neobservate, deoarece sunt similare cu alte afecțiuni.

Dar, pentru că mulți oameni nu le știu, este important să le enumerăm:

Insomnia

Tulburările de somn pot fi o consecință a muncii excesive, a stresului, dar și a utilizării dispozitivelor electronice. Cu toate acestea, la femei, insomnia poate apărea din cauza modificărilor hormonale din organism și a stadiilor inițiale ale bolilor cardiovasculare. În ultimele decenii, printre cazurile de infarct miocardic, mai mult de jumătate dintre femeile afectate aveau acest simptom.

Dificultăți de respirație

Femeile care suferă deodată de tuse și de dificultăți de respirație fără a avea o boală respiratorie, ar trebui să se adreseze imediat unui medic. Acest simptom este frecvent întâlnit la persoanele la care riscul de a suferi un atac de cord este mare.

Reflux gastroesofagian

Cantitatea excesivă de acid în stomac tinde să declanșeze arsuri în partea superioară a abdomenului și pieptului, similar cu ceea ce se întâmplă în timpul unui infarct miocardic. Dacă arsurile stomacale apar rar, nu este nicio problemă. Însă, dacă sunt recurente, ar trebui să mergi la un consult medical. Ar putea fi simptomul unui atac de cord.

Oboseală inexplicabilă

Senzația de oboseală este, de obicei, legată de tulburările de somn, de luarea anumitor medicamente sau de stres. Cu toate acestea, atunci când simptomul este recurent sau apare inexplicabil, acesta încearcă să te avertizeze că în organism sunt niște probleme circulatorii.

Durerile articulare, de gât și de maxilar

Aceste dureri sunt frecvent întâlnite la femeile cu probleme cardiovasculare, care afectează direct mușchiul cardiac. Durerea vine treptat și brusc, și poate să dispară chiar înainte de producerea atacului de cord.

Toate simptomele menționate mai sus sunt asociate cu diferite afecțiuni. Cu toate acestea, este întotdeauna necesar să fie examinate de un medic pentru a exclude problemele grave sau complicațiile.

Adoptarea unui stil de viață sănătos, menținerea sub control a colesterolului și a tensiunii arteriale sunt pași esențiali pentru reducerea riscului de atac de cord.

Sursă+credit foto: www.steptohealth.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page