Diverse

DIVERSE | Iată ce afecțiuni poti trata cu ghimbir

Apa cu ghimbir este o sursă de proprietăți antiinflamatorii care ajută la combaterea durerilor puternice de cap, dar și a problemelor digestive. În plus, ghimbirul este o plantă aromatică folosită de secole în scopuri culinare și medicale.

Ghimbirul a ajuns să fie folosit în bucătăriile din întreaga lume, deoarece este versatil. În plus, conține gingerol, care este o substanță activă cunoscută pentru proprietățile antiinflamatorii, analgezice și antioxidante pe care le are. De asemenea, este o sursă de uleiuri esențiale, vitamine și aminoacizi, care au o varietate de efecte asupra corpului interne și externe.

Beneficiile apei cu ghimbir asupra organismului:

Apa cu ghimbir, suc de lămâie și miere este o băutură bogată în substanțe nutritive. Și, pentru că are efecte antiinflamatorii, analgezice și de calmare, este recomandată pentru combaterea durerilor de cap, migrenelor, și scăderea nivelului de stres.

În plus, este un excelent tonic digestiv, perfect pentru a combate problemele gastrointestinale precum gazele, durerile de stomac și indigestia.

Compușii activi pe care-i conține ghimbirul și mierea stimulează circulația sângelui, prevenind formarea varicelor. De asemenea, este cel mai bun remediu natural care combate durerile musculare și articulare, pentru că gingerolul reduce inflamația. Și, pentru că are foarte puține calorii, este o opțiune sănătoasă pentru a accelera metabolismul și slăbi mai ușor.

Cum să prepari apă cu ghimbir:

Ai nevoie de:

– 5 linguri de ghimbir proaspăt ras
– 750 ml de apă
– sucul de la jumătate de lămâie
– 2 linguri de miere

Mod de preparare:

Începe prin a spăla rădăcina de ghimbir, apoi îl cureți de coajă și-l dai prin răzătoare. Între timp, pui într-o oală apa la fiert, în care adaugi cele 5 linguri de ghimbir ras. Lasă-le să fiarbă aproximativ 2 minute, după care iei oala de pe foc. Adaugi sucul de lămâie și mierea și amesteci bine în el. Această băutură poate fi ținută și în frigider.

Se beau 2-3 cești de apă cu ghimbir pe zi.

Contraindicații:

– Nu este recomandat persoanelor care suferă de ulcer duodenal sau colită.
– Nu este recomandat femeilor însărcinate, deoarece compușii din ghimbir pot afecta fătul.
– Trebuie să întrebi un specialist dacă ai voie să bei apă cu ghimbir, mai ales dacă ești sub tratament pentru diabet sau sistemul circulator. Componentele active din ghimbir îi pot schimba efectul.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page