IncendiuLocal

50 misiuni ale pompierilor botoșăneni, în ultimele două zile

Pompierii și salvatorii SMURD au fost la datorie, în județul Botoșani, în acest sfârșit de săptămână. Aceștia au avut 50 de misiuni de protejare a vieţii, mediului şi valorilor materiale, ceea ce înseamnă, în medie, 25 intervenții pe zi.

S-a acționat pentru stingerea a patru incendii, acordarea primului ajutor și transportul la spital a unui număr de 25 de persoane care aveau probleme medicale, dar și pentru asigurarea măsurilor p.s.i. pe timpul desfășurării unor evenimente cu public numeros sau pe timpul aterizării/decolării elicopterului SMURD.

La aceste evenimente se adaugă 14 activități de informare preventivă a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea incendiilor și patru misiuni de verificare a secției ATI de la Spitalul de Urgență Județean „Mavromati” Botoșani.

Patru incendii în două zile

Două locuințe, un autoturism și aproximativ 25 de tone de furaje au fost afectate în urma unor incendii, produse în ultimele două zile.

Ștefănești, Zăicești (comuna Bălușeni), Dracșani (comuna Sulița) și Hilișeu Cloșca (Hilișeu Horia) sunt localitățile unde s-au produs aceste evenimente.

La Bălușeni, au ars aproximativ 25 de tone de furaje din cauza unui foc aprins în aer liber și lăsat nesupravegheat, iar la Hilișeu Cloșca, bunurile dintr-o casă au luat foc de la o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată lângă materiale combustibile.

La Dracșani, incendiul a izbucnit după ce proprietarul a încercat să aprindă focul cu benzină, în timp ce la Ștefănești un autoturism a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcirciut.
Pentru stingerea incendiilor și înlăturarea efectelor au intervenit, în total 43 de pompieri militari și voluntari.

Pe timpul intervențiilor au fost protejate bunuri materiale în valoare de aproximativ 270.000 lei.
Ca urmare a producerii situațiilor de urgență s-au înregistrat pagube materiale de cca. 100.000 lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button