ImportantInfractionalLocal

LOCAL | Angajat de la Ambulanță atacat cu un cuțit de un bărbat necunoscut. Agresorul, reținut pentru ,,tentativă de omor”

În seara zilei de duminică, 27 decembrie a.c., în jurul orei 21.40, un echipaj de jandarmi a intervenit pentru aplanarea unui conflict pe Bulevardul George Enescu din municipiul Botoşani, în apropierea de intersecţia cu strada Primăverii .

Intervenţia a avut loc în urma unei solicitări telefonice, prin care un ambulanţier de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani sesiza faptul că a fost atacat cu un cuţit de către un bărbat necunoscut, care l-a întrebat ce caută în zonă.

În urma refuzului şoferului de pe ambulanţă de a-i da detalii, agresorul a încercat să îl lovească cu un cuţit cu lama de 10 cm, dar acesta s-a ferit şi a fugit.

Un bărbat care circula prin zonă a observat cele întâmplate şi i-a deschis uşa de la maşină şoferului de pe ambulanţă, iar ambulanţierul a sunat la jandarmi.

Jandarmii s-au deplasat în scurt timp în zonă şi l-au imobilizat pe agresor, după care l-au condus la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani pentru efectuarea de verificări.

Agresorul a declarat că nu ştie cum a ajuns respectivul cuţit la el, susţinând că, de fapt, ar fi al unui prieten.

Jandarmii i-au întocmit agresorului actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiuni de ,,tentativă de omor”.

Conform prevederilor Codului Penal, tentativa se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea consumată, ale cărei limite se reduc la jumătate, în acest caz cu închisoare de la 5 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page