EvenimentImportantInfractional

INFRACTIONAL | Autoturisme confiscate, numere expirate și țigări dosite. Toate descoperite de polițiștii de frontieră. FOTO

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu inspectorii vamali au descoperit, ascunse şi nedeclarate, într-un locaş special amenajat în podeaua unui autoturism, 8.400 de ţigarete cu timbru R. Moldova.

În data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 14.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Dănuţ N., cetăţean român, în vârstă de 25 de ani, conducând un autoturism marca VW Sharan, înmatriculat în judeţul Galaţi.

Pentru valorificarea unei informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului.

În urma controlului efectuat, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, într-un locaş special amenajat în podeaua autoturismului, cantitatea de 8.400 ţigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 1.890 lei, şi a autoturismului, în valoare de 8.100 lei, în vederea confiscării şi sancţionarea şoferul autoturismului cu amendă contravenţională în valoare de 7.000 lei.

 

Ţigarete de contrabandă descoperite de poliţiştii de frontieră ieşeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari au descoperit ţigarete de contrabandă cu ocazia desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei şi traficului ilicit cu ţigări.

Pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari au organizat în data de 29 ianuarie a.c., o acţiune specifică pe linia prevenirii traficului ilicit de ţigări, pe timpul căreia au oprit în trafic pentru control pe D.J.282B, comunicaţia Bivolari-Traian un autoturism despre care existau date că este folosit pentru transportul ţigaretelor de contrabandă.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului lucrătorii noştri au descoperit într-un colet 2400 ţigarete şi două sticle cu alcool. Poliţiştii de frontieră au stabilit că bunurile găsite aparţin cetăţeanului român Dumitru C., pasager în autoturismul oprit.

Bărbatul a declarat că a achiziţionat bunurile de pe raza municipiului Iaşi pentru consumul propriu.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele persoanei lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia şi au ridicat bunurile, în valoare de 900 lei,  în vederea confiscării.

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au întocmit lucrare penală unui bărbat care conducea un autoturism ale cărui numere de înmatriculare erau expirate.

În ziua de 29 ianuarie a.c., s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, conducând un autoturism marca Renault Megane, înmatriculat în Germania, Victor B., cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 42 de ani.

La controlul de frontieră lucrătorii noştri au constatat că numerele de înmatriculare provizorii sunt expirate.

Bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în luna decembrie a anului 2013 din Germania şi avea cunoştinţă despre faptul că numerele de înmatriculare erau expirate în momentul când a ajuns în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, dar spera să treacă neobservat.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat.

contrabanda tigari (2)

??????????

??????????

??????????

??????????

??????????

contrabanda tigari (8)

contrabanda tigari (9)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page