Diverse

DIVERSE | 3 maniere ingenioase de a prepara cartofii

Cartofii, una dintre cele mai populare si apreciate legume, poate fi un ingredient-minune in bucatarie. Acesta ofera numeroase variante de prepare, unele dintre ele foarte ingenioase. Asadar, uita de cartofii prajiti si nesanatosi si realizeaza cateva preparate rafinate si foarte sanatoase din cartofi. Iata cateva retete delicioase:

1. Cartofii croissant
Vrei sa prepari un aperitiv rapid si foarte aspectuos, cu care sa ii impresionezi profund pe invitatii tai?
Taie cativa cartofi in rondele subtiri, presara peste ei ulei de masline, putin unt, sare de mare si piper, apoi da-i la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la 180 de grade Celsius. Rezultatul va fi unul spectaculos si foarte gustos.

2. Cartofii Dauphinois
Cartofii Dauphinois sunt un aperitiv savuros, cu o combinatie de arome inedite, insa extrem de gustoasa.

Ingrediente:

  • 1 cana si jumatate de smantana
  • 1 cana cu lapte
  • 1/2 cana de cimbru, sare si piper din fiecare
  • 5 cartofi rosii
  • 1 cartof dulce
  • 3 catei de usturoi

Cum se prepara:
Combina smantana cu laptele, cimbrul, sarea si piperul intr-o oala mare. Taie cartofii in felii subtiri si pune-i peste amestecul de smantana. Lasa-i la foc mediu si amesteca compozitia ocazional pana cand cartofii sunt acoperiti uniform, iar crema se ingroasa.
Presara usturoi peste cartofi, apoi transfera-i intr-o tava tapetata cu unt. Plaseaza feliile de cartofi dulci in centru, apoi toarna si restul de crema in tava.
Lasa cartofii la cuptor pana cand capata o culoare aurie deasupra, aproximativ 30 de minute. Lasa-i sa se raceasca putin, apoi da-i la frigider pentru cel putin 8 ore.
Taie cartofii copti din nou in felii, apoi baga-i din nou la cuptor intr-o folie de aluminiu.

3. Cartofi zdrobiti
O alta maniera ingenioasa si foarte savuroasa de a prepara cartofii este zdrobirea acestora si condimentarea lor cu cateva arome speciale.

Ingrediente:

  • 12 cartofi mici
  • ulei de masline
  • sare
  • piper negru
  • rozmarin

Cum se prepara:
Pune cartofii la fiert, apoi asaza-i intr-o tava mare de copt si aplatizeaza-i.
Presara peste ei ulei, piper, sare si rozmarin, apoi da-i la cuptor pentru 20 de minute.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page