ImportantMeteo

METEO | Cod portocaliu de VISCOL pentru 28 de ore, în Bucureşti şi alte 19 judeţe

Meteorologii au anunţat cod portocaliu de viscol, de joi, în Capitală şi alte 19 judeţe. Specialiştii ANM prognozează ninsori abundente, “troiene de zăpadă de 2-3 metri” şi “viscol de peste 80 km pe oră”, a spus Florinela Georgescu, director executiv la Agenţia Naţională de Meteorologie, marţi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

De asemenea, judeţele Buzău, Vrancea şi Brăila sunt în continuare în stare de alertă, cu zeci de localităţi izolate şi mii de oameni care au pierdut orice contact cu autorităţile încă de sâmbătă.

Iar mâine, cele trei judeţe, alături de alte nouă din sud-estul ţării şi de Bucureşti, sunt vizate de un cod portocaliu de viscol, extins pe durata a 17 ore.
Miniştrii Liviu Dragnea şi Mircea Duşa au fost astăzi la Buzău, unde au vorbit cu autorităţile locale şi au ajuns şi în câteva localităţi.
Dragnea le-a cerut, marţi, autorităţilor judeţene din Buzău să nu mai fie “atât de emotive” şi să ţină legătura pemanent cu primarii, spunându-le că dacă vor acţiona în acelaşi ritm vor fi luate “măsuri serioase”.
În judeţul Brăila, 4.000 de case din 20 de sate sunt în continuare izolate. Este, de asemenea, judeţul care a înregistrat până acum cele mai multe cazuri de femei gravide care au avut nevoie de intervenţia elicopterelor sau la care ambulanţele şi echipajele SMURD au ajuns cu mare greutate, chiar şi după două zile.
La Focşani, aproximativ 4.000 de oameni din cinci sate care aparţin de comunele vrâncene Sihlea şi Măicăneşti sunt în continuare izolaţi, marţi după-amiază, din cauza zăpezii, în timp ce trei drumuri judeţene rămân închise. Primarul din Măicăneşti, Costel Necula, a spus că localnicii sunt izolaţi de cinci zile.
Sursa: antena3.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page