Local

LOCAL | Poliţiştii au acţionat pe raza municipiului Botoşani, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale

În zilele de 24 şi 25 ianuarie a.c., peste 50 de poliţişti de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale, din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani si Serviciului Acţiuni  Speciale – IPJ Botoşani au acţionat pe raza municipiului Botoşani, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor  antisociale.

Acţiunile s-au desfăşurat în intervalele orare 22.00 – 03.00, cu sprijinul lucrătorilor IJJ Botoşani şi Poliţiei locale – municipiul Botoşani şi au vizat prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în zona localurilor de alimentaţie publică, a sălilor de jocuri şi a celorlalte medii frecventate de persoane pretabile la comiterea de acte ce contravin normelor de convieţuire socială.

Cu prilejul acţiunilor au fost legitimate peste 150 de persoane, 67 dintre acestea fiind atenţionate cu privire la comportamentul adoptat în locuri publice.

Au fost dispersate 23 grupuri de persoane, care, prin conduita lor perturbau liniştea şi ordinea publică şi au fost aplanate 7 conflicte.

11 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru verificări suplimentare.

Poliţiştii au verificat, de asemenea, 22 de localuri publice şi săli de joc.

Cu prilejul desfăşurării acţiunilor, au fost constatate şi aplicate 25 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.580 lei, dintre care 18 la Legea nr.61/1991(republicată) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page