Diverse

DIVERSE | Berea fără alcool, o variantă bună de hidratare

Berea fără alcool hidratează organismul. Asta este opinia dr. Alin Popescu – secretar general la Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. “Pe lângă efectul său de rehidratare datorat conţinutului mare de apă, în proporţie de 93%, berea fără alcool furnizează organismului şi substanţe nutritive atât de folositoare: vitamine, sodiu, potasiu şi magneziu”, spune expertul în nutriţie.

Dr. Popescu adaugă că, datorită cerealelor din care este produsă, berea fără alcool este o sursă extrem de importantă de fibre, cu un rol important în procesul de digestie, iar datorită conţinutului de hamei este şi o sursă de antioxidanţi. În plus, este o băutură diuretică, iar studii pe această temă au indicat efectele pozitive ale consumul de bere fără alcool în cazul persoanelor diagnosticate cu afecţiuni renale, prevenind astfel apariţia pietrelor la rinichi, scrie Agerpres. “Consumul de bere fără alcool nu influenţează creşterea în greutate pentru că nu conţine grăsimi sau colesterol, iar continutul său caloric este mic, de doar 17 kilocalorii la 100 mililitri”, a menţionat nutriţionistul.

Studiile ştiinţifice au mai arătat şi faptul că o bere cu sau fără alcool consumată la sfârşitul unei zile de muncă reduce stresul acumulat peste zi, ajutând la eliminarea tensiunilor acumulate şi la o mai bună odihnă în timpul nopţii. În plus, cercetătirle recente arată că personalele care beau bere fără alcool prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de cancer şi de a suferi de afecţiuni cariace.

Sursa: gandul.info

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page