Infractional

INFRACTIONAL | Un bărbat încerca să introducă telefoane mobile şi încărcătoare în penitenciar

Poliţişti de frontieră din cadrul structurii Pază şi Control Acces a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat un bărbat care intenţiona să introducă în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi 7 telefoane mobile şi 15  încărcătoare pentru telefoane mobile.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţişti de frontieră din cadrul structurii Pază şi Control Acces a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul executării misiunii specifice, au observat o persoană, care intenţiona să pătrundă în perimetrul parcării instituţiei prin escaladarea gardului.

Poliţistul de frontieră care efectua serviciu la „Canisă” a procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei stabilind că aceasta este cetăţeanul român Marius M., în vârstă de 25 ani, domiciliat in municipiul Iaşi. Asupra tânărului au fost descoperite 7 telefoane mobile, 15 încărcatoare pentru telefoane mobile învelite în bandă scotch, o rolă de fir din nylon de pescuit şi o rolă de scotch.

Din cercetările efectuate şi din declaraţiile bărbatului s-a stabilit faptul că  acesta  intenţiona să arunce bunurile, în curtea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, care se afla în imediata apropiere a institutiei noastre, cu scopul de a fi preluate de un bărbat încarcerat.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura informării lucrătorilor din cadrul Secţiei 2 a Poliţiei Municipiului Iaşi. La faţa locului s-a deplasat în scurt s-a deplasat un echipaj care a preluat persoana pentru continuarea cercetărilor şi stabilirii sancţiunilor conform cu prevederile art. 74 indice 2 din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page