Diverse

DIVERSE | Orezul brun previne obezitatea

Încărcat cu antioxidanți, orezul brun aduce beneficii persoanelor hipertensive, celor care au colesterolul prea mare sau al căror nivel de stres este foarte crescut, precum și persoanelor care vor să scadă în greutate.

Controlează diabetul

Orezul brun este bun pentru diabetici, precum și pentru cei care, fără a avea diabet, au un nivel crescut al glicemiei. Pentru că indicele glicemic al orezului brun este redus, el ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Un studiu recent a arătat că orezul brun este bogat în fibre și polifenoli esențiali și, fiind un carbohidrat complex, ajută la eliberarea lentă a zahărului, spre deosebire de orezul alb.

Previne obezitatea

Pentru cei care încearcă să slăbească, orezul brun este un aliment util, deoarece conține mangan, care contribuie la sintetizarea grăsimilor din corp. Atât orezul brun, cât și cel negru reduc depozitele de grăsime din corp și activează o enzimă care ajută la ridicarea colesterolului bun (HDL). În plus, această cereală pare să stimuleze sistemul imunitar și să contribuie la o digestie mai bună, prevenind constipația. Dacă se urmărește scăderea în greutate, orezul brun trebuie consumat fiert alături de pește pregătit la cuptor sau la abur, verdețuri (spanac, ceapă verde, pătrunjel) și suc de lămâie.

Reduce stresul femeilor care alăptează

Cercetările arată că orezul brun este util pentru sănătatea mentală a femeilor care tocmai au născut și alăptează. Consumul de orez brun contribuie la reducerea oboselii, a depresiei și a schimbărilor de stare inexplicabile prin care trec proaspetele mame, și nu numai, acesta fiind util în combaterea anxietății în general.

Previne cancerul de colon

Prezența antioxidanților și a fibrelor din orezul brun pare să contribuie la prevenirea cancerului de colon, a celui de sân și a leucemiei. Fibrele se leagă de toxinele din corp și nu le permit să se atașeze de pereții colonului, ajutând la eliminarea lor din organism. De asemenea, compușii fenolici din orezul brun contribuie la inhibarea proliferării celulelor în cazul cancerului de sân.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page