Diverse

DIVERSE | Cum ne protejăm ochii în sezonul rece!

Ochii pot avea de suferit și iarna, din cauza vântului, a gerului sau a ninsorii.

Atunci când este frig, ochii au tendința să devină uscați sau pot lăcrima. Ce trebuie să facem pentru a nu avea probleme a explicat medicul dermatolog Miruna Nicolae, la Antena 1.

”Iarna ochii sunt mai sensibili din cauza frigului, a vântului. Trebuie să avem grijă în mod special când schimbăm temperatura, spre exemplu în casă aerul este mai uscat, afară ochii mai lăcrimează din cauza frigului și a vântului.

Pentru cei cu ochii uscați, trebuie să avem grijă mai ales în casă în sensul că aerul predispune la o uscăciune suplimentară și astfel trebuie suplimentat cu lacrimi artificiale, pus umidificator în casă pentru protecție. Afară, lăcrimarea devine uneori mai greu de suportat.

Când lumina puternică se reflectă într-un strat de zăpadă atunci poate deveni dăunător pentru anumite structuri oculare, dacă nu purtăm ochelari cu protecție” spune medicul oftalmolog.

”Purtătorii de ochelari trebuie să îi poarte și iarna, tot timpul. Chair dacă lentilele se mai murdăresc de la ploaie sau zăpadă, ochelarii ne protejează totuși de vânt sau de aer rece. Cei care practică sporturi de iarnă la ski-ul trebuie să folosească ochelarii adecvați sau ochelari de soare speciali, mai ales că pe pârtie intervine și vântul sau aerul rece!” a mai adăugat medicul.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page