ImportantLocal

LOCAL | APIA a început plățile către crescătorii de ovine și caprine

Incepand din aceasta luna, demareaza plata în avans pentru fermierii care au solicitat sprijin cuplat în sectorul zootehnic pentru speciile ovine si caprine, în Campania 2018.

În conformitate cu prevederile art. 5 din Hotarârea de Guvern nr. 783/2018 privind stabilirea pentru anul 2018 a cuantumului per hectar al platii unice pe suprafata, al platii redistributive si a intervalelor de suprafata pentru care se acorda aceasta, al platii pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, al platii pentru tinerii fermieri si a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine, plafonul aferent schemei de sprijin cuplat în sectorul zootehnic pentru speciile ovine/caprine este de 56.100 mii euro.

“Cuantumul pentru plata avansului este de 11,1815 euro/cap la cursul de schimb valutar de 4,6638 lei pentru un euro, stabilit de catre Banca Centrala Europeana la data de 28 septembrie 2018”, au precizat reprezentantii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.

De asemenea, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a participat în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2018 la cea de-a XXIII-a editie a Târgului international de produse si echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei.

Pe toata durata evenimentului, reprezentantii AFIR au acordat informatii privind accesarea fondurilor europene nerambursabile si derularea proiectelor de investitii în agricultura si dezvoltare rurala, finantate prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page