Diverse

DIVERSE | De ce mâncăm mai mult pe timp de iarnă

În perioada rece a anului, apetitul tău creşte. Mulţi te liniştesc şi-ţi spun că este un lucru firesc deoarece organismul va folosi caloriile acumulate pentru a se proteja de frig. Descoperă care sunt adevăratele cauze pentru care mănânci mai mult iarna.

În primul rând, schimbarea de temperatură creşte pofta de mâncare. Deoarece în această perioadă ziua este mai scurtă, vreme este mai mohorâtă, creierul percepe ca fiind o perioadă mai grea şi începe să se pregătească. Prin urmare, organismul stochează energie, iar aceasta nu este altceva decât depozite de  grăsime.

Depresia

În plus, orice schimbare de vreme aduce cu ea şi o depresie, de care ne dăm sau nu seama. De aceea, pentru a-ţi îmbunătăţi starea emoţională, începi să te răsfeţi cu anumite alimente care-ţi satisfac papilele gustative şi-ţi conferă o stare de bine. Rezultatul este clar: acumularea de câţiva centimetri buni!

Nevoia de energie

În perioada iernii, metabolismul devine mai lent şi intră într-o stare de hibernare din cauza lipsei de lumină. Astfel organismul îţi solicită mai multă mâncare pentru a ieşi cu bine din iarnă. De fapt, este ca o un scut de apărarea a organismului în faţa frigului.

Află mai multe pe clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page