Local

Activități de informare și conștientizare ale specialiștilor antidrog asupra riscurilor consumului de alcool și droguri la volan

Săptămâna trecută, reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog, împreună cu reprezentanții Serviciului de Probațiune Botoșani, au desfășurat două activități de informare și conștientizare asupra riscurilor consumului de alcool și droguri la volan, la care au participat 25 de persoane care au comis infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.

Activitățile derulate au vizat oferirea de informații referitoare la efectele consumului de alcool sau droguri la volan din perspectivă psihologică și fiziologică, identificarea etapelor procesului decizional în trafic și conștientizarea modului prin care consumul de substanțe modifică procesele psihice (de ex. percepția), autocontrolul și funcțiile motrice, dar și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Programul ,,În siguranță la volan! Stop accidentelor!” are drept scop reintegrarea persoanelor care au comis infracțiuni la regimul rutier și față de care instanța a dispus, fie măsura amânării aplicării pedepsei, fie suspendarea executării pedepsei.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page