Diverse

DIVERSE | Remedii naturale pentru menstruația neregulată

Un ciclu regulat se întinde între 21 și 35 de zile, dar, dacă te numeri printre femeile care nu se încadrează în acest interval, e bine să știi că există o serie de soluții chiar la tine acasă. Iată la ce remedii naturale poți apela în caz de menstruație neregulată și de crampe.

Ghimbirul

Pentru că reglează menstrele și te scapă de crampele abdominale, ghimbirul e utilizat cu succes de multe femei. Pune o linguriță de ghimbir pulbere sau 1 cm de ghimbir proaspăt într-un ibric cu 250 ml de apă și fierbe 5 minute. Adaugă o linguriță de miere și bea amestecul după masă, de trei ori pe zi timp de o lună.

Gălbenelele

Un alt remediu ușor de găsit e reprezentat de gălbenele. Acestea joacă un rol important în circulația sângelui și au proprietăți analgezice, așa că nu doar o să regleze menstruația ci o să te scape și de durerile asociate cu aceasta. Toarnă 250 de ml de apă fierbinte peste o lingură de flori de gălbenele sau două pliculețe de ceai și lasă să se infuzeze acoperit timp de 15 minute. Strecoară ceaiul și bea 2-3 căni pe zi înainte de masă.

Crețișoara

Crețisoara, numită și umbrarul-doamnei, ere efect de reglare hormonală și, în plus, combate stările neplăcute care apar pe durata ciclului. Toarnă 250 ml de apă fierbinte peste o lingură de plantă și lasă la infuzat un sfert de oră. Strecoară și bea 3 căni pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.

Trifoiul roșu

Reglator al echilibrului hormonal feminin, trifoiul roșu are și efecte mineralizante și sedative. Peste 2 lingurițe de plantă mărunțită se toarnă o cană de apă clocotită și se lasă acoperit 10 minute. Se beau două cani pe zi.

Oțetul de mere

Anumite studii arată că oțetul de mere te ajută nu doar să îți reglezi zahărul din sânge, ci și să ai un ciclu menstrual regulat. Amestecă o linguriță de oțet de mere cu o linguriță de miere într-un pahar cu apă și bea înainte de masă. În plus, menstruația abundentă se echilibrează dacă bei acest amestec chiar în timpul ciclului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page