Diverse

DIVERSE | Aspectul unghiilor poate fi un indiciu al cancerului pulmonar

ean Taylor, o femeie de 53 de ani, a lucrat multă vreme într-o fabrică unde, prin natura meseriei, era obligată să-și taie unghiile foarte scurt. În momentul în care și-a schimbat locul de muncă, lungimea unghiilor nu a mai contat pentru angajator. Din acest motiv, Jean, care tânjise multă vreme după o manichiură elegantă, a decis să-și lase unghiile să crească.

Aspectul unghiilor, indiciu al cancerului pulmonar sau al unei boli de inimă

Conform www.dailymail.co.uk, pe măsură ce creșteau, unghiile femeii căpătau un aspect ciudat. Deveniseră exagerat de încovoiate. Jean nu și-a pus nicio secundă problema că aspectul unghiilor ar putea fi un indiciu al cancerului pulmonar, că ar putea semnala instalarea unei asemenea maladii în organism. A pus-o mai degrabă pe seama moștenirii genetice. Mama ei avusese unghiile la fel de încovoiate.

Pentru că mama lui Jane își pierduse jumătate din plămân din cauza cancerului, fiica lui Jane, Stephanie, a făcut o legătură între aspectul unghiilor și această maladie. După ce s-a documentat cât a putut referitor la această posibilă asociere, Stephanie a reușit să-și convingă mama să meargă la medic: “Fiica mea mi-a zis că unghiile mele sunt urâte. Ea este regina Google-ului, iar Google-ul îți oferă toate informațiile despre cancer. Mă simțeam ridicol să mă duc la doctor pentru că am unghiile urâte. Aveam senzația că îl fac să-și piardă timpul. Nu m-aș fi gândit nici într-un milion de ani că ar putea fi vorba despre cancer.” 

A urmat o serie de analize de sânge, radiografie pulmonară, computer tomograf, teste de respirație, EKG, biopsie pulmonară. După două săptămâni groaznice, Jane a primit diagnosticul: Cancer la ambii plămâni!!! Când unghiile tale de curbează exagerat, ia în considerare faptul că acesta poate fi un semn al unei boli de inimă sau de plămâni. Sper ca această postare să poată ajuta pe cineva cu cancer în stadiu incipient, a scris Jane pe facebook.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page