Diverse

DIVERSE | Cum tratăm celulita

Celulita nu este o afecțiune de care nu poți scăpa, însă trebuie să știi că ține mult de tine și de stilul de viață pe care alegi să îl duci. Celulita este o acumulare de grăsime subcutanată la nivelul coapselor, șoldurilor și feselor. Multe femei se ”luptă” cu această condiție.

Deși nu este o boală serioasă, celulita poate ajunge la stadii în care doare sau când nu te poți afișa în costum de baie sau pantaloni scurți. Deși multe persoane de sex feminin apelează la medicul estetician pentru rezolvarea acestei probleme, Adina Alberts ne explică ce trebuie să facem noi acasă pentru a ameliora problema.

“Pacientele văd în noi niște oameni care “sculptează” perfecțiunea. Dar ce ele nu știu e că noi le conturăm frumusețea lor naturală, scoatem în evidență ceea ce ele numesc ‘corp ideal’, iar de cele mai multe ori le ajutăm să conștientizeze că de fapt “bagheta magică” se află în mâna lor. Celulita este o afecțiune care poate fi tratată la timp, eficient și rapid, fără prea multe bătăi de cap. Dar ca oricare afecțiune, dacă o neglijăm va necesita un tratament mai lung și mai obositor. Trebuie să comunici cu trupul tău și să-l ajuți să-și exprime frumusețea, acordându-i mai multă atenție.  E timpul să fluieri startul unei curse spre frumusețe!”, explică specialistul pentru Libertatea.

Potrivit medicului estetician Adina Alberts, cele mai importante terapii pe care le găsiți în clinicile de specialitate au un corespondent care poate fi întreprins la domiciliu. Pentru asta, spune specialistul, aveți nevoie de:

1. o cutie de cremă de corp cu efect termoactiv

2. o pereche de pantaloni lungi, de neopren. În lipsa, este bună și folia de plastic alimentară

3. mănușă abrazivă pentru corp

4. o rola de lemn pentru masajul tălpilor

5. aparat de masaj vacuumat pentru uz casnic

Puse în paralel, endermologia poate fi înlocuită cu un masaj manual cu “frământarea” țesuturilor sau cu masajul cu un aparat vacuumat de uz casnic, electrostimulare, cu exercițiul fizic pe grupe musculare, mezoterapia, cu un gomaj al corpului cu o mănușă abrazivă la duș și apoi aplicații de creme cu efect termoactiv, peelingul gomaj corporal, cu saună și băi fierbinți, tehnicile de relaxare, cu meloterapia, cromoterapia, aromoterapia, reflexoterapia, cu masajul tălpilor cu rolele de lemn, împachetarea corporală, cu saună sau baie fierbinte urmată de aplicații de creme termoactive și apoi purtarea unor pantaloni de neopren sau înfășurarea zonelor în folie de plastic alimentară, iar hidrocolonoterapia, cu medicație sau ceaiuri laxative.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page