Important

LOCAL | Agricultură cu fonduri europene

Aproape 81 de  milioane de euro au intrat anul trecut în judeţul Botoşani pentru fermieri. Banii au fost alocaţi pentru 10 scheme şi măsuri de sprijin pentru : teren, animale, agricultură ecologică, tinerii fermieri, agro-mediu, etc.

Concret, 67,1 mil Euro au venit din Fondul European de Garantare Agricolă,  aproape 700.000 de Euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, de la Bugetul Naţional au venit 11,2 mil de Euro iar ca plăţi ale unor subvenţii naţionale: 1,5 mil de Euro.

Autorităţile spun că aceasta este principala cale de atragere a fondurilor în judeţul Botoşani.  De aceea e important ca fermierii să beneficieze de sprijinul primarilor, al specialiştilor de la APIA, astfel încât să nu piardă nimeni sprijinul acordat prin lege.

“De reţinut că procedurile s-au mai simplificat: spre exemplu, pentru cererea unică de plată s-a eliminat obligativitatea de a se depune copia conform cu originalul a filelor din Registrul Agricol. Este nevoie doar de o adeverinţă emisă de Primărie, care să conţină datele fidele din Registrul Agricol. Pe lângă aceasta sunt necesare, după caz, copii conform cu originalul ale contractului de închiriere/concesiune sau de concesiune/ arendă a terenului, încheiat între fermier şi UAT sau între fermier şi ADS” a spus prefectul Dan Nechifor.

În acest an, cererile unice de plată se pot depune, fără penalizare, până pe 15 mai.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page