ImportantLocal

LOCAL | Expoziţie unicat la Ipoteşti: “Căutându-l pe Eminescu”. FOTO!

Zeci de fotografi din ţară au participat, vara trecută, la primul atelier de artă fotografică organizat de Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu şi care a avut ca temă Spaţiul Eminescian.  Iubitorii de fotografie de toate vârstele şi profesiile au explorat zona şi au surprins cadre relevante care descriu cel mai frumos satul lui Eminescu, reflectate mai târziu în opera sa. L-au văzut, practic, pe Eminescu, prin lentila fotografică.

Memorialul a experimentat, astfel, un nou concept, acela de a acumula impresii şi imagini din satul marelui poet, văzute altfel.

Cele mai  reprezentative imagini au fost triate şi reunite într-o expoziţie care va fi vernisată duminică la Ipoteşti: “Căutându-l pe Eminescu”.

” Aşa cum şi-a propus această tabără de creaţie, veţi vedea aici chiar tablouri, dacă ne gîndim că fotografia înseamnă a scrie cu lumină. Nu este doar fotografie aici, este chiar colecţie de artă. Contează şi ochiul care vede. Deşi fotografia imortalizează momentul cuprinzând spaţiul, a cuprins şi timpul preexistent acestui moment. De aceea prezentul, acest loc care este suprins în imagine, poartă şi amintirea timpurilor trecute.” a declarat Ala Sainenco, directorul Memorialului Ipoteşti.

Materialul fotografic acumulat va fi reunit într-un catalog al ediției. Tablourile rămân în patrimoniul Memorialului Ipotești şi împreună cu alte cadre care vor fi surprinse în ediţiile următoare vor compune, pe viitor, ghidul vizual al Memorialului.

 

 

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page