ImportantLocal

LOCAL | Mai mulţi bani pentru gunoi

Operatorul de salubritate a fost notificat de către administratorul depozitului de la Stăuceni că, dacă de luni nu plătește și taxa de 80 de lei pentru depozitare, introdusă de la 1 ianuarie 2017, mașinile nu vor mai fi lăsate să descarce pe rampă.

Autoritățile caută soluții financiare care să acopere suma necesară.

Primarul Cătălin Flutur a declarat că va fi făcută o scrisoare către Consiliul Județean, proprietarul depozitului de la Stăuceni, propunerea fiind să plătească Consiliul Județean această taxă către Diasil, societatea care administrează depozitul.

Practic, municipalitatea ar vira cei 80 de lei pentru fiecare tonă de deșeuri către Consiliul Județean, dar nu ar mai trebui să plătească TVA, așa cum ar fi dacă i-ar vira direct agentului economic care administrează depozitul.

Taxa de mediu de 80 de lei pe tona de deşeuri, aplicată de la 1 ianuarie 2017 va fi  plătită prin introducerea în tarif. 

Edilul apreciază că taxa de salubritate plătită de populație și de agenții economici ar trebui să se majoreze cu aproximativ 2 lei, pentru a putea fi achitată această nouă taxă introdusă de la începutul anului. 

Noi discuţii pe această temă au loc şi astăzi la Consiliul Judeţean.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page