ImportantLocal

LOCAL | CJ nu poate folosi banii pentru calamităţi

Consiliul Județean a primit anul trecut peste 12 milioane de lei de la Guvern pentru reabilitarea drumurile afectate de calamități în vara anului 2016.

Pentru că tronsoanele erau impracticabile, iar sumele nu erau alocate, s-a intervenit atunci cu bani din bugetul județului.

Banii au fost alocaţi abia în luna decembrie, când nu numai că nu pot fi făcute lucrări, dar pentru că acestea au fost deja realizate, banii nu mai pot fi folosiți cu altă destinație. Pentru a nu pierde banii, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Costică Macaleţi, spune că  se va cere o deregare de la Guvern pentru a putea schimba destinația sumelor.

“Noi pentru aceşti bani vom face notificare la Ministerul Administraţiei, vom solicita să permită să îi folosim pentru altă destinaţie, pentru că ei au venit strict pentru calamităţi,  însă tot la drumuri judeţene, pentru că sunt foarte proaste şi trebuie puse în siguranţă . Banii pentru calamităţi au venit prea târziu anul trecut, noi am intervenit deja cu banii noştri, pentru că am primit încă 63 de miliarde de lei vechi pe care i-am pus la licitaţie, suntem în faza de cotestaţie acum. urmează ca imediat ce vremea va permite să îi putem folosi pentru lucrări.” a spus preşedintele CJ Botoşani, Costică Macaleţi.

Prioritare pentru asfaltare, imediat ce vremea va permite sunt drumurile județene ce străbat următoarele localități: Dumeni-Cordăreni, Corlăteni-Dimăcheni și Manoleasa-Zahoreni-Borolea.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page