Sanatate

SANATATE | Tratamente naturiste cu usturoi

Aflam in acest articol cat de util este usturoiul in alimentatia noastra, dar si tratamente naturiste cu usturoi care te ajuta sa scapi de anumite afectiuni.

Usturoiul este, cu siguranță, cel mai puternic antibiotic natural care a existat vreodată în lume. Greu de crezut, dar usturoiul a apărat lumea de ciuma bubonică și astăzi, este testat ca medicament contra SIDA.

Sunt cazuri în lume de vindecări miraculoase ale bătrânilor paralizați, oameni infirmi și suferinzi de tot felul care s-au vindecat cu acest medicament natural. În Israel, de exemplu, se știe că există 67 de soiuri de usturoi. Biblia, dar și alte documente scoase la lumină de arheologi în Egipt, Grecia și Italia vorbesc de folosirea usturoiului pentru o gamă largă de suferințe.

Astfel că, aceștia foloseau usturoiul ca ceai pentru febră, ca decoct pentru intestine descuiate, în comprese pentru durerile din urma inflamațiilor, ca frecție pentru întinderile de mușchi, ca tinctură pentru paraziții intestinali și ca tonic pentru sănătatea inimii.

– adio dureri de dinți, tuse și boli de plămâni

În vremurile antice, stomatologia trata durerile îngrozitoare, cariile și alte afecțiuni ale dinților cu usturoi. Se strivește un cățel de usturoi , se amestecă cu puțin unt sau ulei și se înfige amestecul în dinte sau acolo unde doare cel mai rău. Durerea dispare în doar câteva minute.

Sucul de usturoi este capabil să distrugă cei mai înfiorători microbi, iar microbii din răceli, gripe și viroze nu au nicio șansă în față acestui antibiotic natural. Usturoiul descompune flegma, degajează sinusurile, bronhiile și plămânii. Testele de laborator au arătat că un miligram de usturoi are aceeași putere cu 25 de unități de penicilină.

Pentru cei care vor să se vindece rapid de răceli și boli de plămâni, să prepare un decoct prin strivirea câtorva căței de usturoi amestecat cu ulei de măsline. Mixtura aceasta se aplică pe tălpi și este atât de puternică, încât oprește tusea și alungă starea de rău a bolii. La fel, dacă suferiți de o boală de plămâni, procedați masând tălpile cu această mixtură.

– scade tensiunea, reîntinerește ficatul, scade nivelul glucozei din sânge

Hipertensiunea este o boală extrem de periculoasă și tot mai des întâlnită în ultimii ani din cauza stresului la care este supus orice om. Usturoiul vine să rezolve și această problemă, căci se știe că cei care consumă acest aliment regulat nu dezvoltă boli de inimă, de circulație sau boli legate de hipertensiune ca blocaje renale, hemoragii, atacuri de cord.

Pilulele de usturoi sau usturoiul pisat, din care se poate face ceai pot fi folosite cu succes. De asemenea, mujdeiul de usturoi pentru mâncăruri face minuni. Dacă vreți să consumați evitând mirosul neplăcut, pilele sunt cea mai bună variantă.  O capsulă de 0,32 de gr. de usturoi poate scădea nivelul zahărului din sânge și deci poate lupta cu diabetul. Iar persoanele care știu că au nivel ridicat de zahăr în sânge, fiind astfel candidați la diabet, pot să își prepare un decoct din usturoi, pătrunjel și creson. Apoi să meargă la medic și să vadă cu cât a scăzut nivelul zahărului din sânge, de obicei scade cu 100-120 de unități.

Crește și revigorează circulația sângelui prin ficat datorită puterii de a distruge bacteriile putrefactive din intestin, astfel că ficatul se poate odihni. Pentru revigorarea ficatului, deci și a văzului și tenului se ia o linguriță de usturoi în amestec cu untdelemn de măsline sau ulei de soia seara înainte de culcare.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page