AdministratieImportantLocal

LOCAL | Restituirea proprietăţilor, amânată cu un an!

Guvernul a decis prorogarea cu un an a unor termene prevăzute de Legea 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.
Comisiile locale de fond funciar trebuie să soluționeze cererile de restituire, de a efectua punerile în posesie si de a elibera titlurile de proprietate până la data de 1 ianuarie 2018. Iniţial, comisiile de fond funciar aveau obligaţia să soluţioneze cererile de retrocedare a terenurilor şi proprietăților confiscate de regimul comunist până la 31 decembrie 2016. Prelungirea are scopul să asigure posibilitatea foștiltor proprietari să își redobândească proprietățile. După expirarea termenului toate problemele legate de fond funciar vor putea fi rezolvate doar în instanță”, a spus prefectul Dan Nechifor.

La nivelul județului Botoșani există 4.540 de cereri nesoluționate de către comisiile locale de fond funciar și 175 de hotărâri judecătorești nepuse în aplicare de aceste comisii. Mai sunt 3.277 de titluri care nu s-au emis din diferite motive, fie proprietarii de drept nu s-au prezentat, fie nu au solicitat reconstituirea dreptului de proprietate.

Cele mai multe probleme, ca și număr, avem la Criștești, cu 400 de titluri de proprietate neemise, 290 la Suharău, 240 la Vorniceni, 260 la Răuseni, 200 la Hilișeu Horia”, a mai spus prefectul.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page