ImportantMeteo

METEO | Vezi cum va fi vremea zilele următoare

Vremea se menţine rece şi în zilele următoare. Meteorologii anunţă ceaţă şi chiciură în zona de vest şi centru, în timp ce în restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. În Bucureşti temperatura maximă va fi de 2 grade sâmbătă, iar duminică va urca până la 4 grade.

Sâmbătă, vremea se va menţine rece în majoritatea zonelor, geroasă dimineaţa şi noaptea în special în centrul ţării. În vest şi în centru vor fi nebulozitate joasă şi ceaţă cu depunere de chiciură, local persistente. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nord şi nord-est, iar ceaţa se va forma izolat dimineaţa şi pe spaţii mai extinse noaptea. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, va sufla moderat în regiunile sud-estice, iar în rest va fi slab. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -5 si 5 grade. (-6…-7 grade in nord-estul Transilvaniei si 6…7 grade in Oltenia)

Duminică, vremea va fi în continuare rece în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în regiunile intracarpatice. Local în zonele joase din vest, din centru şi din sud, în special dimineaţa şi noaptea, va fi nebulozitate şi se va semnala ceaţă cu chiciură. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul nopţii când în nord şi nord-vest, precum şi la munte va ninge slab, iar ceaţa poate apărea doar pe spaţii mici. Vântul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 si 4 grade, uşor mai ridicate în Dealurile Subcarpatice. (-6 grade vor fi in estul Transilvaniei)

Luni, înnorările vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor si va ninge în jumătatea de nord a tării, în timp ce în rest precipitatiile, predominant sub formă de ninsoare se vor semnala pe arii mai restrânse. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime, apropiate de mediile climatologice, se vor încadra între -4 grade in Transilvania si 6 grade in Oltenia.

Marți, cerul va fi mai mult noros în regiunile extracarpatice, unde local va ninge. În sud-estul tării, precipitațiile vor fi mixte, favorizând depunerile de polei. În rest, înnorările vor fi temporare si izolat vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, precum si în estul si sud-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -1 si 5 grade. (-1…-2 grade in estul Transilvaniei si 6…7 grade in Oltenia)

MIERCURI si JOI – Valorile termice, mai ales cele diurne, se vor situa în general în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va mai ridicată în regiunile sud-vestice.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page