Diverse

DIVERSE | Tratamente naturiste cu lămâie pentru coșuri

Acneea e o problemă dermatologică neplăcută şi inestetică. Ea se datorează, în special, bacteriei numite Propionibacterium Acnes, care produce inflamaţia şi apariţia coşurilor purulente şi a nodulilor roşii.

Timp de secole, lămâia a fost unul dintre cele mai preţioase şi eficiente ingredinete incluse în tratamentele cosmetice, fiind bogată în nutrienţi şi vitamine care au grijă de frumuseţea noastră.

Concentraţia ridicată de vitamina C lupta împotriva radicalilor liberi, lăsând pielea mai strălucitoare şi mai uniformă. Lămâia are un puternic efect de curăţare şi detoxifiere, atunci când este folosită atât intern, cât şi extern.

Folosită simplă sau în combinaţie cu alte ingrediente, lămâia poate fi cea mai bună şi mai rapidă soluţie, la nevoie, mai ales în cazurilor tenurilor acneice sau predispuse la apariția coșurilor.

Iată, așadar, câteva tratamente naturiste cu lămâie care te vor ajuta să elimini coșurile!

– loțiune tonică

Zeama de lămâie este ideală pentru tenul gras, pentru că te scapă de excesul de sebum, însă nu exagera cu acest tratament naturist, deoarece poate să sensibilizeze pielea cu timpul. Seara, înainte de culcare, aplică suc de lămâie pe ten, cu ajutorul unui disc demachiant. Lasă-l să acţioneze 1-2 minute, apoi clăteşte-te cu apă minerală. Acest procedeu previne îngrăşarea pielii, fără să o usuce.

– mască cu bicarbonat de sodiu și lămâie

Amestecă 1-2 lingurițe de bicarbonat de sodiu cu puțină apă până când obții o pastă, apoi aplic-o pe tenul curat. Lasă masca să acționeze 20-30 de minute. Pentru rezultate mai bune, lasă masca să acționeze peste noapte. Bicarbonatul neutralizeaza pH-ul pielii și distruge bacteriile.

Pasta are dublu rol: previne apariţia acneei şi o tratează, şi îndepărtează punctele negre. După ce te clăteşti cu apă călduţă pe faţă, aplică apoi pe ten, gât şi decolteu o cremă nutritivă.

– mască cu miere și lămâie

Această mască este ideală pentru curățarea în profunzime a porilor. Atât mierea, cât și lămâia sunt antibiotice naturale, împreună fiind o combinație puternică împotriva petelor și a coșurilor.

Ai nevoie de o jumătate de lămâie, 2 lingurițe de miere naturală și un vas de sticlă sau ceramică. Amestecă ingredientele până când acestea formează o pastă și aplic-o pe față, masând ușor pielea. Las-o să acționeze 10 minute și apoi îndepărtează cu apă călduță.

– mască cu argilă și lămâie

Argila este renumită pentru rezultatele uimitoare pe care le are în tratarea acneei.  Astfel, se amestecă 2 lingurițe de argilă cu suc de lămâie și se lasă să acționeze. Se îndepărtează cu apă călduță.

O altă variantă este să amestecați argila, sucul de lămâie și o picătură de ulei esențial de levănțică, bergamotă sau arbore de ceai pentru prepararea unei alte măști eficiente. Aceste uleiuri esențiale au acțiune bactericidă, dar și relaxantă.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page