Local

LOCAL | Ce partid ar câștiga alegerile dacă votul ar fi pe Google? Top căutari online în județul Botoșani

Dat fiind faptul ca alegerile parlamentare se vor desfasura la sfarsitul acestei saptamani, Agentia marketing online TargetWeb a realizat un studiu cu privire la interesul in ultimele 30 de zile al locuitorilor din judetul Botosani fata de cele mai importante formatiuni politice participante la alegerile parlamentare. Conform datelor furnizate de catre Google, Partidul National Liberal (PNL) se afla pe prima pozitie in topul interesului fata de partide politice pentru locuitorii judetului Botosani, cu un punctaj de 33. Imediat dupa partidul Partidul National Liberal se situeaza Partidul Partidul Social Democrat (PSD) cu un punctaj de 31 si respectiv Uniunea Salvati Romania (USR) cu un punctaj de 15.

La nivel national in ultimele 30 de zile, statisticile indica faptul ca Partidul Social Democrat ocupa pozitia de top cu un punctaj de 39, in timp ce la nivelul judetului Botosani, PSD a obtinut un punctaj de 31. Partidul National Liberal ocupa pozitia numarul 2 in topul interesului locuitorilor la nivel national cu un punctaj de 32, in timp ce in judetul Botosani acest partid a obtinut un punctaj de 33. Pe pozitia a 3-a se situeaza la nivel national partidul Uniunea Salvati Romania cu un punctaj de 24, in timp ce in judetul Botosani acest partid are un punctaj de 15. Partidul Miscarea Populara, a obtinut la nivel national un punctaj de 14, in timp ce in judetul Botosani, aceasta formatiune politica a obtinut 11 puncte. Nu in ultimul rand insa, Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor ocupa la nivel national pozitia numarul 5 cu un punctaj de 12, in timp ce in Botosani acest punctaj este de 4.

Pentru alegerile parlamentare 2016 sunt inscrisi in aceasta cursa electorala un numar de aproximativ 6.500 de canditati apartinand celor mai importante formatiuni politice din Romania. O noutate la aceste alegeri din acest an va fi faptul ca alegatorii vor avea posibilitatea de a vota si prin corespondenta, insa se pare ca numai aproximativ 9.000 de romani au ales aceasta modalitate de votare. In plus, pentru a se evita complet dubla votare si pentru ca rezultatele sa fie in proportie de 100% transparente, va fi utilizat si un soft special creat pentru a monitoriza prezenta la sectiile de votare. In acest fel, in situatia in care un alegator voteaza de mai multe ori, acesta va putea fi identificat de indata.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page