Sanatate

SANATATE | Beneficiile neștiute ale combinației de miere cu scorțișoară

Leacurile folosite de bunici erau eficiente și nu costau mult. Ba mai mult, dacă ar fi să fie comparate cu remediile de astăzi, produse de companiile farmaceutice, leacurile preparate după rețete străvechi, probabil că ar avea rezultate mai bune. Un exemplu de leac naturist cu efecte deosebite asupra corpului este mierea în amestec cu scorțișoară.
Este un preparat simplu de făcut, dar pe care poți să-l folosești în cazul afecțiunilor respiratorii, cum sunt răcelile și gripele, tusea și răgușeala, dar s-a dovedit a fi și un elixir al tinereții. Mierea cu scorțișoară este un leac delicios și eficient.

Combate răcelile și gripa de la primele simptome

Îți curge nasul, strănuți, te doare capul și parcă te ia cu frig? Ai răcit, dar este și o veste bună: mierea cu scorțișoară grăbește vindecarea. Ia de trei ori pe zi, cel puțin trei zile, o lingură cu miere amestecată cu un sfert de linguriță de praf de scorțișoară.

Acest remediu te poate ajuta și dacă ai crize de tuse, nasul înfundat și dureri de cap și musculare. Combinația dulce-condimentată te înviorează și îți eliberează sinusurile.

Un remediu bazat pe aceleași ingrediente, la care se adaugă cuișoare, constă în prepararea unei băuturi din 250 ml apă caldă, un sfert de linguriță de scorțișoară și trei cuișoare.

După ce lași amestecul deoparte un sfert de oră, să se combine aromele, pui două lingurițe cu miere. Se beau două-trei căni pe zi.

Dacă ai răgușit, ține în gură un amestec dintr-o lingură cu miere și o linguriță cu scorțișoară până se topește încet în gură. De trei ori pe zi e bine să se administreze acest leac și vei vedea că tusea și gâtul inflamat nu-ți vor mai face probleme.

Ceaiul dintr-o linguriță de scorțișoară la o jumătate de litru de apă menține elasticitatea pielii și previne îmbătrânirea prematură. Unele studii au descoperit că această combinație poate adăuga aNi vieții.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page