Diverse

DIVERSE | Ceaiul de hibiscus scade hipertensiunea arterială

Hipertensiunea a devenit o problemă în ultimii ani, mai ales din cauza modului de viață, obiceiurilor și a nutriției. Dar această afecțiune poate fi ținută sub control cu ajutorul unor remedii naturale și obiceiuri nutriționale.

Hipertensiunea arterială pune presiune inutilă asupra circulației sângelui prin organe, cum sunt inima și rinichii, arterele brațelor și a picioarelor, care au ca rezultat consecințe grave. În plus, dacă nu este tratată, poate duce la deteriorarea inimii, vaselor de sânge, rinichilor, dar și a altor organe. Pentru a menține sub control hipertensiunea arterială este important să fie schimbat stilul de viață și dieta.

Floarea hibiscus, cunoscută sub numele de trandafirul chinezesc este venerată pentru frumusețea sa, și merită același respect pentru puterile sale de vindecare.În plus, multe specii au fost utilizate în medicina tradițională, în special sub formă de ceai.

Întrucât putem ține sub control tensiunea arterială crescută, ceaiul de floare de hibiscus este cel mai recomandat în acest caz. Ceaiul este puțin acrișor, asemănător cu cel de merișoare, așa că de multe ori necesită adăugarea de zahăr sau miere.

Cercetările au arătat că acest ceai are beneficii medicale, mai ales pentru sănătatea inimii. Oamenii de știință au afirmat faptul că florile roșii au proprietăți diuretice. Ele ajută organismul să elimine excesul de apă, iar antocianii pe care-i conțin blochează inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei. Este compusul care determină contracția vaselor de sânge.

Rețeta ceaiului de floare de hibiscus

Ingrediente

– două cești cu apă caldă

– 5-6 plicuri de ceai de floare de hibiscus

– un baton de scorțișoară

– o lingură de zahăr de ștevie

– sucul de la o portocală

Mod de preparare

Pune apa la fiert, în care adaugi plicurile de ceai și batonul de scorțișoară. Lasă-le 20 de minute, după care scoți plicurile și scorțișoara și adaugi zahărul și sucul de la portocală. Poate fi băut rece sau fierbinte.

Acest ceai protejează inima, în timp ce reduce tensiunea arterială crescută și te bucuri de celelalte beneficii pe care le are floarea de hibiscus.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page