Sanatate

SANATATE | Tratamente naturale pentru psoriazis

Psoriazisul este una dintre afecţiunile cele mai supărătoare ale pielii. Se manifestă prin mâncărimi, apariţia de pete roşii pe piele, cu scuame şi de iritaţii. Din fericire, simptomele pot fi remediate cu ajutorul plantelor.

Muşeţelul

Uleiul esenţial extras din flori de mușețel este o solutţe indicată dacă ai psoriazis. Efectele sale sunt relaxante, fiind de ajutor pentru că psoriazisul este o boală  în care crizele pot sa apara în timpul perioadelor stresante, cât şi de calmare a mâncârimilor. Se aplică de 3 ori pe zi, timp de 3 săptămâni . Nu există contraindicații.

Ovăzul

Fulgii de ovăz sunt unii dintre cei mai eficienți calmanți pentru piele. Conţin vitamine și minerale, fiind astfel excelenți în hrănirea și vindecarea pielii afectate de psoriazis. Tratamentul sub formă de băi cu fulgi de ovăz este o modalitate eficientă de a calma mâncărimea, roșeața și iritațiile pielii.

Urzica

Urzica are proprietăţi detoxifiante, fiind indicată pentru a atenua simptomele în caz de psoriazis. Sunt indicate supliemntele alimentare pe bază de urzici, cât şi ceaiurile obţinute din această plantă. Acestea sunt utile pentru detoxifierea organismului. De asmenea, poţi aplica o compresă cu decoct de urzici.

Argila

De ajutor pentru persoanele care au psoriazi sunt şi tratamentele cu argilă. Amesteci argilă albă cu  apă.  Pasta se aplică pe faţă masând uşor, apoi se clătește. Argila albă se poate folosi şi pentru corp. Se pudrează pielea peste tot, se masează uşor, apoi se face duș.

Băile cu ape minerale sunt şi ele utile pentru ameliroarea simptomelor.

Aloe-vera

Gelul de aloe vera este util pentru calmarea mâncărimilor şi pentru a reduce roşeaţa. Se aplică pe zonele afectate, de două ori pe zi.

Sursa: clicksanatate..ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page