Sanatate

SANATATE | Ele nu trebuie să-ți lipsescă din dieta de vară!

În loc să alegi o dietă drastică de slăbit, vara asta mizează pe alimente indicat în zilele călduroase, de vară, făcând totodată unele dintre cele mai combinații.

Legumele și fructele nu pun sunt periculoase pentru siluetă.  Află pe care ar trebui să le mănânci mai des în dieta de sezon!

Roșiile

Cantitățile mari de vitamina A și C fac din roșii alimente perfecte pentru zilele caniculare. În plus, acestea sunt sărace în carbohidrați și calorii, motiv pentru care le poți mânca proaspete sau sub formă de suc, fără probleme, zilnic, chiar dacă vrei să scapi de kilogramele în plus.

O roșie medie conține doar 35 de calorii, oferă 40% din necesarul zilnic de vitamina C și 20% din cel de vitamina A. De asemenea, roșiile conțin licopen, un antioxidant puternic care protejează organismul de diferite boli, precum cancer și afecțiuni cardiovasculare.

Ardeii grași

Și ardeii grași conțin antioxidanți precum betacarotenul, care ajută la stimularea sistemului imunitar și care previn deteriorarea celulelor de către radicalii liberi. Spre deosebire de roșii, ardeii grași conțin vitamina C în cantități mult mai mari – doar o jumatate de cană de ardei proaspăt (galben, verde, roșu) oferă peste 23% din doza zilnică de vitamina C.

Leguminoasele

Mazărea, fasolea, lintea, năutul sunt surse importante de fibre, fier și proteine. De aceea, nu trebuie să lipsească din dietă.

Pe lângă faptul că au un gust plăcut, oferă organismului o senzație de sațietate care persistă în timp și chiar reduc apetitul.

Fructele zemoase înlocuiesc dulciurile

Zmeura, căpșunile, pepenele, caisele sunt gustoase și conțin puține calorii. Bogate în antioxidanți, fructele de pădure pot fi o gustare ușoară de vară care îți va potoli pofta de dulce și astfel, nu vei mai fi tentat să consumi alimente dulci bogate în calorii.

De asemenea, pepenele verde și caisele fac parte din categoria fructelor care sunt ideale pentru persoanele care vor să slăbească. Întrucât au apă în proporție de peste 80%, sunt sărace în calorii, dar bogate în substanțe nutritive, esențiale pentru buna funcționare a organismului.

Extrasfaturi privind dieta de vară

– Alege alimente uşoare, cu o valoare nutriţională ridicată şi fără grăsimi: legume fierte sau carne preparată la grătar.

– Mănâncă mai puțin ardei iute, ceapă, usturoi, care cresc temperatura corpului.

– Redu consumul de sare şi de alimente picante. Sarea din fructe şi legume este reţinută de corp, pe când cea anorganică trebuie eliminată.

– Înlocuiește fructele uscate cu cele proaspete.

– Evită alimentele cu mult zahăr. Corpul își poate lua zahăr din fructe şi legume dulci.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page