ImportantInfractional

INFRACTIONAL | Depistaţi în trafic, deşi se aflau sub influenţa alcoolului

Luni, în jurul orei 14.45, P. D. de 61 de ani, din municipiul Botoşani a fost depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Națională din municipiul Botoșani.

Bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Luni seara, în jurul orei 23.40, a fost oprit în trafic, pe strada Petru Rareș din municipiul Botoşani, un autoturism, condus de I. L. de 50 ani, din municipiu.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l concentrație de alcool pur în aerul expirat; acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru determinarea alcoolemiei.

 

În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 03.00, a fost oprit în trafic, pe strada Marchian din municipiul Botoşani, autoturismul condus de P. M. de 30 de ani, din municipiul Botoșani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat  acestuia să se supună testării cu aparatul etilotest, procedură pe care tânărul a  refuzat-o.

Ulterior însă, acesta a fost condus la Spital Județean Botoșani, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, pentru determinarea alcoolemiei.

În cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page