Diverse

DIVERSE | Trucuri care te scapă de mătreaţă

Mătreaţa este una dintre cele mai frecvente probleme ale scalpului, cu care se confruntă atât femeile, cât şi bărbaţii. Această afecţiune a pielii capului afectează imaginea şi confortul persoanelor, mai ales pentru că este deosebit de neplăcută la vedere. Apariţia mătreţii are mai multe cauze, printre care se numără şi dereglările hormonale sau folosirea în exces a produselor cosmetice şi de igienă alese necorespunzător.
Iată mai jos câteva soluţii pentru a combate această afecţiune neplăcută:

1. Consumă mai multe fructe şi legume. Acest lucru contribuie în mare măsură la menţinerea sănătăţii pielii, ce include, evident, şi scalpul.
2. Renunţă la produsele de hairstyling precum spuma de păr, gelul sau fixativul în exces. Acestea îţi îngreunează firele de păr şi pot produce iritaţii la nivelul pielii capului.
3. Apelează cu încredere la produsele bio. Şamponul cu extract de urzică, de cimbru sau alte plante destinate tratării mătreţii dau rezultate. Citeşte cu atenţie etichetele produselor înainte de a le cumpăra. Asigură-te că şamponul tău este 100% natural şi nu conţine adaosuri chimice!
4. Oţetul de mere – După ce ai clătit şamponul, limpezeşte-te încă o dată cu 0,5 l de apă în care ai adăugat 2 linguri de oţet de mere.

Sursa: www.ziarulring.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page