Sanatate

SANATATE | 6 alimente bune pentru ficat

Atunci când ficatul este suprasolicitat ca urmare a stresului sau a expunerii excesive la toxine, întregul sistem poate fi afectat, iar sănătatea este în pericol.

Iată ce alimente pot ajuta ficatul să se mențină sănătos:
Cerealele integrale
Este foarte cunoscut faptul că cerealele integrale sunt bogate în complexul de vitamine B, substanțe nutritive cunoscute datorită faptului că îmbunătățesc metabolizarea grăsimilor, influențează pozitiv funcțiile hepatice și contribuie la descongestionarea ficatului. Așa că, cerealele integrale nu ar trebui să lipsească din alimentația ta dacă îți dorești să ai un ficat sănătos.
Nucile
Și nucile se află printre alimentele care te pot ajuta să ai un ficat sănătos. Medicii spun că nucile ajută le detoxifierea ficatului și sprijină funcțiile hepatice.
Legumele verzi
De asemenea, și legumele verzi mențin ficatul sănătos. Ceapa, rucola, spanacul, păpădia conțin numeroși compuși de curățare care neutralizează metalele grele ce pot îngreuna foarte mult ficatul.
Usturoiul
Usturoiul nu putea să lipsească de pe lista cu alimentele care-ți mențin ficatul sănătos. Acesta conține alicină și seleniu, doi compuși naturali care ajută la curățarea ficatului.
Turmericul
Este o pudră portocalie pe care o găseşti la raionul de condimente din toate supermarketurile. Turmericul este o plantă înrudită cu ghimbirul care este recomandată din vechime pentru efectele ei benefice pe care le are asupra organismului. Acesta este un stimulent natural pentru detoxifierea ficatului.
Grapefruitul
Sucul proaspăt stors de grepfrut ajută ficatul să elimine toxinele din corp. Pentru ca acest lucru să se întâmple este necesar să beți în fiecare dimineață un suc făcut dintr-un grapefruit stors.
Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page