Local

LOCAL | Activităţi preventive desfăşurate de jandarmi, în sprijinul programului naţional ,,Şcoala Altfel”

Aproximativ 500 de elevi din instituţiile de învăţământ preuniversitar au participat la cele 22 de activităţi de prevenire desfăşurate de jandarmii botoşăneni în perioada 18 – 22 aprilie a.c., în sprijinul programului naţional ,,Şcoala Altfel”.

Jandarmii le-au prezentat elevilor şi cadrelor didactice participante la aceste activităţi aspecte referitoare la prevenirea implicării elevilor în fapte antisociale, manifestări şi tendinţe ale delincvenţei juvenile, cauze şi condiţii favorizante, noţiuni generale privind răspunderea penală şi contravenţională, precum şi principalele fapte care constituie infracţiuni şi contravenţii.

De asemenea, au fost aduse în discuţie şi efectele consumului de substanţe etnobotanice şi pericolul generat de acestea.

Activităţile au fost organizate în baza ,,Planului anual pentru prevenirea faptelor antisociale de către personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani” şi a proiectului ,,Adolescenţă în legalitate, nu delincvenţă în ilegalitate”, care vor continua până la încheierea anului şcolar 2015 – 2016.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page