ImportantInfractionalLocal

LOCAL | Urmărire a polițiștilor până la Schit Orășeni după ce un șofer nu a oprit la semnalul acestora

Duminică, în jurul orei 12.50, R. M. de 21 ani, din comuna Blândeşti, județul Botoșani, posesor permis de conducere din anul 2014, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DJ 208C,  în localitatea Orăşeni Deal.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalul echipajului de poliţie, fiind necesară urmărirea până în localitatea Schit Orăşeni.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior a fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, verificările efectuate au stabilit că numerele provizorii de înmatriculare aplicate autoturismului erau expirate din aprilie 2015.

În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page