Sanatate

SANATATE | Ce boli poți trata cu hrean

Iuțeala hreanului este cea care îi dă nu doar gustul, ci și proprietățile vindecătoare. El a fost folosit și de strămoșii noștri, dacii, în tratarea bolilor specifice anotimpului rece, dar și a infecțiilor.

Și, fără îndoială, hreanul a rămas la fel de eficient până în zilele noastre. Rădăcina este cea mai valorasă parte a plantei, căci are un conținut bogat de vitamina C, substanțe cu proprietăți antibiotice, dar și de antioxidanți.

Siropul ameliorează tusea

Hreanul are un conţinut bogat de săruri minerale și uleuri volatile. În plus, este și un bun expectorant natural, ceea ce îl face un remediu excelent împotriva tusei. Peste o lingură de hrean ras pui trei-patru linguriţe de miere și amesteci bine. Apoi torni o jumătate de litru de apă fierbinte și lași să fiarbă cinci-șase minute. Vei obţine un sirop pe care trebuie să-l iei de trei ori pe zi, câte o linguriță, până la vindecare.

Cataplasmele te scapă de junghiuri

Neplăcutele junghiuri pot fi vindecate cu ajutorul cataplasmelor din hrean. Razi o rădăcină de mărime potrivită, apoi, învelită în tifon sau în pânză de bumbac, aplici pe locul dureros, jumătate de oră. Remediul se aplică seara, înainte de culcare. El este eficient și dacă ai sinuzită, doar că în această situație trebuie să amesteci hreanul și cu două lingurițe de oțet, apoi le lași să acționeze pe frunte.

Salata de hrean alungă oboseala cronică

O cură cu hrean este de mare ajutor celor care suferă din cauza oboselii cronice. Dai pe răzătoare una-două rădăcini de hrean de mărime potrivită, un morcov și o ridiche neagră. Le amesteci cu puțină sare, două-trei linguri de apă și una-două lingurițe de oțet din mere. Salata de hrean o consumi de trei-patru ori, săptămânal, timp de o lună. Este un excelent tonic pentru organism.

Maceratul, eficient în reumatism

Rădăcina de hrean este de ajutor și în tratarea unor afecțiuni precum guta, astmul și anemia. Umpli o treime dintr-un borcan de 800 de grame cu rădăcini de hrean date pe răzătoare, apoi torni pălincă, până se umple. Laşi 10 zile la macerat, apoi strecori conţinutul. Iei câte o linguriță, după mese, de trei ori pe zi. Cura este recomandată o lună de zile. Remediile cu hrean nu sunt recomandate celor care suferă de afecțiuni gastrice.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page