Diverse

DIVERSE | 5 locuri misterioase din România

Cand auzim de pesteri, de munti, de locuri unde se intampla lucruri ciudate, imaginatia incepe sa functioneze si atunci ne inchipuim tot felul de povesti si de lucruri. Si multe s-ar putea sa fie adevarate… Stiati ca Romania are un numar destul de mare de locuri misterioase si care pun semne de intrebare chiar si cercetatorilor? Altele sunt numai alimentate de legende cutremuratoare. Dar gandul „daca acolo e ceva din afara lumii noastre” persista.

1. Pestera Polovragi

Ati ajuns acolo vreodata la aceasta pestera din judetul Gorj? Ati stiut care este povestea legata de Polovragi? Aceasta pestera este legata de zeul Zamolxis al dacilor. Se spune ca el avea o putere foarte mare si putea sa isi schimbe infatisarea din tanar in batran dupa voie. Se aminteste in diferite scrieri cum ca dacii puteau vindeca bolile vremurilor cu o piatra numita „polovraga„, disparuta acuma. Speologii au gasit acolo urme de picioare vechi de aprox. 2.000 ani. In plus, se auzea ca pestera Polovragi ar gazdui o comoara nemaivazuta, dar care este protejata de blestemul lui Zamolxis, marturie stand diverse intamplari ale localnicilor, care cu timpul innebuneau.

2. Sinca Veche

Sinca Veche este o pestera micuta pe care o puteti gasi facand stanga dupa indicator din drumul de Brasov-Sibiu. Povestile ce au legatura cu acest loc sunt foarte interesante si starnesc curiozitatea oricarui trecator. Aparent ea dateaza de pe vremea dacilor, desi unii specialisti sustin ca ar fi mult mai veche, de aprox. 7.000 ani. Dovada sau nu a primelor manifestari ale crestinismului, aici se gasesc si desene care nu au legatura cu aceasta religie. Aici s-au vazut sfere luminoase, s-au auzit cantece ce pareau bisericesti intr-o limba necunoscuta, cantate de coruri parca nelumesti. De asemenea, este un loc ce are o energie ciudata, care te linisteste fara sa iti dai seama cum.

3. Muntii Calimani

Probabil ati fost aici la un picnic sau chiar la un traseu de munte (are locuri demne de vizitat, precum Lacul Colibita, Cascada Tihu si altele). Insa stiati ce ascund Muntii Calimani? De inscriptiile misterioase de aici s-a mai vorbit. In Gura Haitii de la poalele muntilor un satean a gasit in 1987 niste pietre cu scrieri si desene ciudate, care au fost numite megaliti. Specialistii le-au datat ca fiind de pe la mijlocul mileniului IV i.Hr. Pe acesti megaliti apar simboluri solare, iar unul chiar aduce a un OZN.

4. Padurea Baciului

Eh, cu padurea aceasta lucrurile stau putin mai dramatic. Oamenii sunt sfatuiti sa nu patrunda printre copacii ce au forme ciudate, pentru ca nu se vor mai intoarce. Si unii chiar nu s-au mai intors, au fost dat disparuti si asa au ramas. Dupa ce se avanseaza in padure, majoritatea satenilor au marturisit ca au avut stari de rau fizic si de spaima nebanuita si simtita din senin. Altii spun ca au vazut sfere de lumina, umbre si siluete inexplicabile. Chiar si un OZN se pare ca ar fi fost fotografiat, care plana usor deasupra padurii. Fotografiile au fost intens analizate si nu s-au descoperit urme de fals, fiind declarate unele dintre cele mai bune fotografii ale unui OZN de pana acum. Martorii au mai spus ca vedeau in jurul lor urme pe pamant sau zapada, dar ei nu se miscau de pe loc, iar plante si copaci prezinta urme de arsuri si necroze inexplicabile. Pana si cei mai sceptici oameni care au patruns in aceasta padure s-au intors cu parerea total schimbata.

5. Muntii Bucegi

In Muntii Bucegi s-au descoperit tuneluri secrete in munti, ce se pare ca serveau ca aparare pentru daci in timp de razboi. Alti specialisti declara ca aici isi faceau ritualurilepreotii daci, si bineinteles, ca aici s-ar ascunde un tezaur deosebit. La masurarea campurilor energetice din zona s-a constat ca aici undele sunt mai crescute ca in alte parti. Dupa toate cercetarile ce s-au facut pana acum se pare ca forma tunelurilor, ce sunt majoritate inTransilvania, ar avea forma lupului pe care dacii il aveau drept simbol.

Pe langa aceste tuneluri din Muntii Bucegi, poate ati mai auzit ca Muntii Bucegi au fost numiti in repetate randuri „poarta catre univers”, „poarta dintre lumi” si altele asemenea. S-au tot vehiculat zvonuri cum ca americanii ar avea un mare interes in zona Bucegilor. Se vorbeste despre o zona de aprox. 20 km de sub Muntele Omu siSfinx, unde sunt campuri energetice intens studiate. Astfel de lucruri sunt controlate de masoni, dar deja intram in detalii despre conspiratii asa ca renuntam. S-a mentionat in presa ca Bucegii ascund si o zona de aprox. 1 km unde organismul se reincarca energetic, ca oboseala dispare, in apropierea Pesterii Ialomiciora. De asemenea, au aparut in discutie si mentiuni despre extraterestri care salasluiesc in interiorul Bucegilor.

Sursa: www.efemeride.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page