Diverse

DIVERSE | Cele mai periculoase plante de apartament

Cele mai periculoase plante de apartament. Plantele în apartament sunt foarte benefice pentru purificarea aerului, unele dintre ele înfrumusețează locuința, dar nu toate plantele sunt bune de ținut în casă. Unele sunt toxice și pot deveni foarte periculoase.

Cei mai predispuși la efectele negative ale toxicității plantelor sunt copiii sun 6 ani, care descoperă lumea din jurul lor înghițind sau testând orice li se pare interesant. Cele mai multe cazuri de accidente în casă în rândul copiilor sunt cele legat de plantele toxice, de produsele cosmetice sau de cele de curățenie.
Iată câteva dintre plantele de apartament cele mai periculoase și de ce să evitați să le țineți în casă, mai ales acolo unde sunt copii și animale.

Cele mai periculoase plante de apartament – Aloe Vera

Puteți fi tentați să vă luați această plantă pentru apartament datorită utilizării ei în arsuri, tăieturi sau probleme ale pielii. Deși utilă, din cauza sevei galbene poate deveni foarte periculoasă pentru persoanele cu piele sensibilă, cauzând dermatita de contact. Iar dacă ingerați seva, trebuie să știți că aceasta poate da efect laxativ.E bine să îndepărtați seva galbenă atunci când folosiți aloe vera și să o testați pe o suprafață mică de piele înainte de a o întrebuința pentru vindecarea rănilor.

Cele mai periculoase plante de apartament – Datura innoxia

Cunoscută sub multe denumiri, ca Trompeta Diavolului, Iarba Dracului, Floarea Lunii, Mărul Indian și altele asemenea, această plantă de apartament este rară, dar extrem de spectaculoasă.

Alături de alte plante toxice mai poate fi cunoscută și sub denumirea de Iarba Vrăjitoarelor, fiind un ingredient de bază pentru prepararea poțiunilor, inclusiv poțiunea iubirii. Planta conține alcaloizi, care au cauzat otrăvirea și moartea oamenilor și animalelor, fiind responsabilă cu câteva suicide și crime.

Sora ei, Datura stramonium, este cunoscută ca având efecte halucinogene, agitație, temperatură mare, fiind consumată în special de toxicomani.

Cele mai periculoase plante de apartament – Flamingo

Flamingo sau Paleta Pictorului este o plantă foarte spectaculoasă, cu frunze mari, late și cărnoase și flori roz-portocaliu deosebite.
Cu toate acestea este bine să vă gândiți de mai multe ori atunci când vreți să vă cumpărați o astfel de plantă, mai ales dacă aveți copii mici. Atât frunzele, cât și florile sau tulpina acesteia, dacă sunt ingerate, pot cauza serioase probleme și iritații la nivelul cavității bucale și gâtului. Simptome ca arsuri sau răgușeală sunt cunoscute ca efecte negative ale ingerării plantei.

Cele mai periculoase plante de apartament – Dieffenbachia

Această plantă, cu aspect exotic și foarte ușor de întreținut ascunde secrete despre care trebuie să știți. Din frunzele ei, locuitorii din Amazon preparau otrăvurile speciale pentru săgeți, fiind extrem de periculoasă dacă aveți copii sau animale de companie.

În cazul ingerării, seva conține o substanță care poate provoca inflamarea limbii, poate da senzația de respirație grea și arsuri în gât, putând fi chiar fatală.

Cele mai periculoase plante de apartament – Narcise

Narcisele, flori frumoase și cu miros plăcut, sunt foarte toxice. Bulbul acestora este foarte toxic, putând cauza vomă, diaree sau alte probleme la nivelul stomacului. Petalele și tulpina, în urma ingerării pot da hipertensiune, ritm cardiac neregulat sau tremur, iar în cazul unui consum mai mare poate fi chiar fatală.

Cele mai periculoase plante de apartament – Zambile

Printre flori sunt, cu siguranță, preferate de mulți oameni, dar foarte puțini știu că zambilele, pe cât sunt de frumoase, atât pot fi de toxice și nocive pentru organism. În cazul în care vreți să vedeți ce gust au zambilele, ar trebui să știți că acestea dau senzații severe de greață și amețeală.

Cele mai periculoase plante de apartament- Crizanteme

Nuanțele de galben și portocaliu alea acestor minunate flori vă pot ademeni să le păstrați și în casă. Se știe faptul că crizantemele se pun în grădină pentru alungarea șoriceilor, dar sunt toxice și pentru om.

Atunci când le atingeți este posibil să începeți să aveți mâncărimi sau să strănutați, efecte ale unei alergii sau inflamații ale pielii.

Cele mai periculoase plante de apartament – Ficus

Toate cele 800 de tipuri de ficus au acea sevă lăptoasă în frunze și tulpină, care este toxică. Pentru cei sensibili, vor simți mâncărimi la nivelul pielii, acolo unde s-au atins de plantă sau vor strănuta în preajma lor.

Cele mai periculoase plante de apartament – Hortensia

O plantă foarte frumoasă, de diferite culori în funcție de pământul în care crește, poate fi toxică atunci când este ingerată. Simptomele apar repede și includ voma, dureri abdominale, diaree, letargie și chiar comă. Persoanele sensibile, în contact cu planta pot dezvolta dermatite de contact.

Dacă ştiţi şi alte plante periculoase de apartament caree ar “merita” să fie incluse în această listă, nu ezitaţi să le menţionaţi la rubrica de comentarii a acestui articol.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page