Local

LOCAL | Peste 14% mai multe misiuni pentru pompierii botoşăneni, în 2014

Aproape 150 de botoşăneni au fost salvaţi de pompieri, anul trecut, din locuinţele cuprinse de flăcări, fântâni sau alte medii ostile vieţii. Alte 4.370 persoane, care sufereau de diferite afecţiuni medicale sau care au rămas încarcerate în autoturisme implicate în accidente rutiere, au ajuns la timp la spital, pentru îngrijiri medicale de specialitate, ca urmare a intervenţiei echipajelor Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul inspectoratului. 

În 2014, botoşănenii au solicitat ajutorul forţelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani de 5.970 de ori, ceea ce înseamnă o medie de 16 misiuni de salvare a vieţii şi bunurilor pe zi. Comparativ cu 2013, numărul intervenţiilor la care au intervenit serviciile profesioniste a crescut cu peste 14%.

Împărţite pe categorii, acestea înseamnă 386 incendii, 4.348 intervenţii SMURD, din care 190 intervenţii ale echipajului de terapie intensivă şi 18 intervenţii la accidente rutiere, 146 de intervenţii pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor sau a fenomenelor meteo periculoase, 27 misiuni de salvare a unor animale din medii ostile vieţii, 15 misiuni de asanare a muniţiei neexplodate, 434 alte intervenţii (degajări persoane blocate în apartamente, imobilizate la pat ori înecate, deblocări uşi, transport persoane bolnave, transport apă, etc), precum şi 181 de misiuni pentru asigurarea supravegherea zonei de producere a unei situaţii de urgenţă.

În 433 situaţii, pericolul a fost înlăturat de cetăţeni sau membrii serviciilor voluntare/private pentru situaţii de urgenţă până la sosirea forţelor ISU Botoşani ori au fost alarme false.

În urma situaţiilor de urgenţă produse (incendii, înec, accidente rutiere, persoane găsite decedate în apartamente), altele decât S.M.U.R.D., şi-au pierdut viaţa 27 persoane, dintre care 11 au decedat în urma unor incendii.

De menţionat este faptul că nici o persoană nu şi-a pierdut viaţa după sosirea echipajelor ISU Botoşani la locul intervenţiei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page