Diverse

DIVERSE | Cauzele ascunse ale durerilor de stomac

Se poate întâmpla ca uneori să te deranjezi la stomac. Este foarte important să identifici cauzele exacte ale acestei neplăceri, pentru a ști ce tratament să urmezi în combatererea simptomelor.

Anxietatea

Dacă ai observat că stomacul scoate un zgomot intermitent când ești stresată, este posibil să fie  din cauza anxietății. În situații de stres, modificările fiziologice și endocrine care au loc pot cauza disconfort digestiv și pot da naștere unor simptome neplăcute, cum sunt crampele stomacale, diaree și dureri de stomac.

Gasteroenterită

Dacă te-ai deranjat la stomac la o zi după ce-ai mâncat mâncare gătită de la comercianții ambulanți, este posibil să suferi de gastroenterită. Această afecțiune, cunoscută și sub denumirea de „gripa stomacului“, este cauzată de un virus foarte contagios, numit norovirus, dar se poate declanșa și în urma unor infecții bacteriene și parazitare.

Intoxicație alimentară

Când ești deranjat la stomac și mai ai și crampe severe, febră și frisoane, atunci este posibil să suferi de o intoxicație alimentară, cauzată de infecția cu bacterii, cum sunt E. coli și Salmonella.

Ulcer peptic

O cauză mai periculoasă a stomacului deranjat este ulcerul gastric. Un sentiment general de plenitudine, incapacitatea de a consuma mai multe lichide, dureri de stomac, scaune închise la culoare și vărsături ar putea indica infecția cu Helicobacter pylori, alcool sau chiar din cauza suprasolicitării anumitor medicamente. Ulcerele peptice pot necesita uneori spitalizare.

Sindromul de colon iritabil

Afecțiunile stomacului care, de obicei, nu au o cauză cunoscută și se declanșează în principal în urma unei anumite diete ar putea fi din cauza sindromului de colon iritabil. În afară de diaree și dureri de stomac, ai putea suferi, de asemenea, de balonare, flatulență și constipație.

Indigestie

Dispepsia este o problemă destul de comună de care mulți oameni suferă. Se dezvoltă în principal din cauza funcționării precare a organelor intestinale, cum sunt colonul, intestinul subțire, stomacul și vezica biliară.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page