Diverse

DIVERSE | Ceaiuri care scad tensiunea

Înainte de a fi medicina a fost natura, iar oamenii înainte se tratau cu plante, care nu aveau efecte secundare și rezolvau cauza, nu doar simptomele. S-a păstrat până astăzi știința întrebuințării plantelor pentru diferite boli, inclusiv hipertensiunea arterială. Avem mai multe ceaiuri care scad tensiunea. Iată 5 cele mai bune dintre ele.

Ceaiuri care scad tensiunea: păducelul

Dintre ceaiurile care scad tensiunea, păducelul reduce aproape imediat tensiunea fiind hipotensiv cu efect anti aritmic. Mai este numit și “planta inimii” pentru că îmbunătățește irigarea și oxigenarea creierului și crește forța de contracție a mușchiului cardiac. De asemenea este un bun antioxidant, diuretic și sedativ.
Vâscul

Nu numai că are efect de potolire a dragostei când te afli sub vâsc, dar se pare că ceaiul de vâsc are proprietăți uimitoare pentru sănătatea inimii la propriu. Vasodilatator și antiaterosclerotic, vâscul este bun pentru cei care suferă de hipertensiune și probleme de ritm cardiac, având efect hipotensiv.

Ceaiuri care scad tensiunea: mesteacăn

Printre ceaiurile care scad tensiunea, ceaiul din frunzele de mesteacăn este recomandat, în special, persoanelor care rețin apă în țesături și au tensiunea mărită din această cauză. Mesteacănul scade și tensiunea și colesterolul, dar ajută și la slăbit, fiind ideal pentru persoanele supraponderale.

Ceaiuri care scad tensiunea: talpa-gâștei

Atunci când aveți tensiunea ridicată din cauza stresului sau a gândurilor prea încărcate, beți un ceai de talpa-gâștei, deoarece reduce imediat bătăile inimii  și calmează sistemul nervos suprasolicitat. Leonurus cardiaca, cu acțiune asupra inimii după denumirea latină, cu efect sedativ, este recomandat și în tratarea anxietății, menținând buna funcționare a aparatului cardiovascular.

Ceaiuri care scad tensiunea: Ceaiul negru

Australienii au efectuat un studiu prin care au demonstrat că ceaiul negru ajută la scăderea tensiunii arteriale. În urma studiului publicat în „Archives of Internal Medicine” , oamenii de știință au studiat procesul prin care ceaiul negru scade tensiunea. Ceaiul negru ajută la menținerea sănătății celulelor endoteliale, care acoperă pereții vaselor de sânge, iar disfuncționalitățile endoteliului atenționează oscilațiile presiunii sangvine. Bogat în vitamine B, iod, potasiu și uleiuri volatile, ceaiul negru este printre cele mai bune care scad tensiunea.

40,5% din populația României suferă de hipertensiune arterială. Cei mai cunoscuți factori ce contribuie la dezvoltarea acestei boli sunt: fumatul, consumul excesiv de alcool, sedentarismul, hiperglicemia, obezitatea și stresul. Această boală nu te supără pe moment și nici nu te alarmează. Așadar, trebuie să ai în vedere dacă s-a întâmplat mai des să ai amețeli, țiuituri în ureche, oboseală rapidă la eforturi mici, palpitații sau dureri precordiale.

În afara de ceaiurile care scad tensiunea este bine să faci mai multă mișcare, să bei sucuri de legume proaspete, țelina și morcovul fiind foarte bune pentru scăderea tensiunii. Ai grijă să nu te stresezi foarte des și să încerci să îți menții sănătatea mintală cât mai bună, așa vei avea și corpul mai sănătos.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page