ImportantInfractional

INFRACTIONAL | Rețea de crimă organizată specializată în contrabandă cu țigări cu ramificații la Botoșani

Judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis, miercuri, sa prelungeasca arestarea preventiva pentru sapte persoane care faceau parte dintr-o retea de crima organizata specializata in contrabanda cu tigari.

Au fost arestate la inceputul lunii decembrie intr-un dosar instrumentat de procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism Iasi (DIICOT).

Au fost folositi peste 850 de politisti si jandarmi de la trupele speciale pentru destructurarea acestei retele. S-a cerut arestarea preventiva pentru 21 de persoane, insa au fost arestate doar 7 dintre acestea. Pentru restul s-a dispus masura arestului la domiciliu.

Au fost efectuate peste 134 deperchezitii domiciliare in urma carora au fost ridicati pentru audieri 65 de suspecti.

“Din cercetari a rezultat faptul ca in perioada 2013/2014 membrii gruparii au tranzactionat aproximativ 700.000 pachete de tigari de provenienta Ucraina si Republica Moldova, tigarile fiind introduse in tara pe frontiera verde, precum si prin punctele de trecere a frontierei din Botosani si Suceava, prejudiciul fiind estimat la circa 2.000.000 euro”, a explicat Vasile Airinei, procurorul care a instrumentat acest dosar.

In urma descinderilor au fost confiscate peste 145.000 de pachete de tigari. Traficantii au ramas si fara bani si fara masinile de lux pe care le detineau. Suma ridicata este de peste 1,3 miliarde lei vechi. Au fost gasite inclusiv utilaje de fabricat tigarete sau tutun vrac.

Traficantii din Iasi aveau colaboratori si in: Suceava, Prahova, Mures, Arges, Botosani, Valcea, Neamt, Buzau, Bistrita, Harghita si Vaslui. Printre cei implicati in poveste sunt si doi primari din Iasi care vindeau tigari de contrabanda prin propriile magazine.

Sursa: bzi.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page