Sanatate

SANATATE | Remedii naturiste pentru răceală

Spune adio zilelor cu dureri de cap, febră și frisoane. Asta pentru că există nenumărate remedii naturiste pentru răceala, aflate la îndemâna oricui.

Remedii naturiste pentru răceală: siropul de cătină

Bogată în vitamina C, cătina este recunoscută pentru efectul benefic pe care-l are asupra imunității. Un organism slăbit din cauza răcelii are nevoie de „întăritori“ pentru sistemul imunitar.

Poți apela la siropul de cătină, pe care îl obții din 200 de grame de fructe şi din 800 g de miere. Speli boabele, le pui în borcan, și torni mierea. Lași într-un loc răcoros, șapte zile. Iei câte o lingură, pe stomacul gol, dimineața, până la vindecare.

Remedii naturiste pentru răceală: varza și spanacul, de ajutor

Un studiu al canadienilor de la MacMaster University, Ontario, a arătat că alimentele bogate în zinc sunt printre cele mai bune remedii naturiste pentru răceală.

Ei au analizat rezulatele a 17 studii despre efectele zincului asupra persoanelor care suferă de infecții respiratorii și au descoperit că acest mineral reduce durata bolii și severitatea simptomelor. Îl poți lua din spanac, varză, mazăre, sparanghel și din fructe precum prunele uscate și bananele.

Remedii naturiste pentru răceală: inhalațiile cu uleiuri esențiale

Inhalaţiile cu uleiuri esențiale grăbesc vindecarea infecțiilor respiratorii. Acestea ajută la desfundarea nasului, la reducerea secrețiilor nazale, cât și la calmarea tusei.

Alege uleiul de levănțică datorită proprietăților antiseptice și vei vedea că răceala îți va trece mai rapid. Încearcă și inhalațiile cu ulei esențial din muguri de pin, de rozmarin și de eucalipt. Adaugi 3-4 picături de ulei într-un lighean cu apă fierbinte. Stai deasupra vasului un sfert de oră, cu capula acoperit de un prosop.

Remedii naturiste pentru răceală: usturoiul, antibiotic natural

Datorită alicinei, substanţă cu efect antibacterian, usturoiul se numără printre cele mai eficiente remedii naturiste împotriva răcelilor de sezon. Îl poți consuma de 2-3 ori pe zi, de la primele simptome.

Ca să fie și gustos, poți întinde pe o felie de pâine un amestec format din doi căţei de usturoi pisaţi, pătrunjel tocat şi o lingură de ulei de măsline.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page