Diverse

DIVERSE | Beneficiile florilor de tei asupra pielii

Extractele din frunze și flori de tei sunt recomandate pentru îngrijirea zilnică a pielii. În cele ce urmează, află cum te ajută teiul să îți menții pielea frumoasă și sănătoasă.

Planta conține compuși antiinflamatori, flavonoide, glicozide, quercitină (un antioxidant puternic), taninuri astringente și mucilagii cu efect calmant, motiv pentru care este recomandată pentru tratarea afecțiunilor pielii.

Ajută la regenerarea pielii

Compresele cu ceai de tei ajută la calmarea ochilor umflați, dar și la regenerarea pielii.

Folosite seară de seară, compresele reduc inflamațiile de la nivelul pielii și refac epiderma, lăsând tenul catifelat și strălucitor.

Tratează cuperoza

Cremele și loțiunile care conțin extract de tei tratează eficient cuperoza, o afecțiune dermatologică care se manifestă prin înroșirea accentuată a pielii.

Substanțele active din compoziția plantei au rolul de a calma pielea, reducând în mod vizibil roșeața.

Bun remediu pentru pielea uscată

Florile de tei sunt recomandate în tratamentele pentru pielea uscată.

De asemenea, se pot folosi atât pentru împrospătarea tenului obosit, cât și pentru reducerea impurităților de la nivelul feței.

Folosite în mod constant, produsele pe bază de tei întineresc tenul, întrucât planta are o acțiune puternică asupra tenului îmbătrânit și cu tendință pronuntață de ridare.

Info: Pentru efecte vizibile, se recomandă folosirea produselor pe bază de tei dimineața și seara, pe o perioadă lungă de timp.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page