Important

NATIONAL | COŞMARUL ALB a revenit. Mai multe accidente, produse din cauza ninsorii. Vezi cum se circulă în ţară!

Sâmbătă, este trafic de coşmar pe mai multe drumuri din ţară, după ce a nins mai multe ore. În Prahova, două persoane au fost rănite într-un accident produs pe DN 1. În Argeş, şoferul unui TIR era să provoace o tragedie de proporţii după ce a derapat. Mastodontul a rupt mai multe ţevi de gaze şi s-a oprit în gardul unei case, informează România TV. Probleme au fost şi în alte zone. Capitala şi alte 31 de judeţe sunt sub avertizare de vreme severă.

Un grav accident de circulaţie s-a produs, sâmbătă, pe drumul naţional 1, între Ploieşti şi Braşov. În urma impactului dintre trei autoturisme, două persoane au fost rănite.

Potrivit datelor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, accidentul a avut loc la kilometrul 77 al DN 1, în dreptul localităţii prahovene Băicoi. Şoferul unei maşini care circula dinspre Braşov către Bucureşti pe banda dinspre axul drumului a ieşit de pe sensul său de mers din cauza neatenţiei şi a lovit o maşină care circula regulamentar pe contrasens. Maşina lovită a fost proiectată pe banda întâi a sensului de mers spre Braşov, unde s-a ciocnit de o altă maşină.

În cele trei autoturisme se aflau opt persoane, iar două dintre acestea au fost rănite uşor. În urma accidentului, traficul rutier pe DN 1 a fost restricţionat.

Şi în judeţul Argeş au fost probleme. Un şofer se îndrepta cu TIR-ul gol, spre Cluj, de unde trebuia să ia marfă. În comuna Bascov, judeţul Argeş, pe Drumul Naţional 7, care era acoperit cu un strat de câţiva centimetri de zăpadă, a derapat şi a intrat în gardul unei case. TIR-ul a fost distrus serios, dar bărbatul nu a păţit nimic.

Mastodontul scăpat de sub control a distrus şi ţevile de alimentare cu gaze. Când a văzut nenorocirea, proprietarul şi-a pus mâinile în cap.

“Echipajul de pompieri a intervenit pentru asigurarea măsurilor asupra unui autotren care a derapat şi a intrat într-un şanţ, apoi s-a izbit de zidul unei gospodării. A fost oprită alimentarea gospodăriei cu gaze şi s-a îndepărtat orice risc”, a declarat Mehai Alexandru, plutonier ISU Argeş.

Şoferul TIR-ului spune că a derapat din cauza drumului acoperit cu zăpadă. În tot acest timp, o singură maşină de la drumuri a trecut prin zonă. Din cauza ninsorii abundente, traficul s-a desfăşurat în codinţii de iarnă şi pe Autostrada Bucureşti-Piteşti.

În Gorj, drumarii au fost în alertă toată noaptea. Muncitorii au scos pe străzi utilajele de deszăpezire şi au împrăştiat sute de tone de material antiderapant.

Probleme în trafic au fost, însă, şi în alte zone din ţară.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc).

Potrivit INFOTRAFIC, sâmbătă dimineaţa, din cauza vântului puternic, toate porturile din judeţul Constanţa (Midia, Mangalia, Constanţa Sud, Constanţa Nord şi Canal Dunăre-Marea Neagră) au fost închise traficului maritim, respectiv fluvial.

Meteorologii au emis vineri o avertizare COD GALBEN de ninsoare pentru regiunile din sudul şi sud-estul ţării, dar şi pentru celelalte regiuni ale ţării, valabilă în intervalul 26 decembrie, ora 20.00 – 27 decembrie, ora 20.00. În total, 31 de judeţe din sudul, centrul, estul şi nordul ţării vor fi afectate. Atenţionarea este valabilă de vineri seară.

Sursa: romaniatv.net

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page