ImportantInfractional

INFRACTIONAL | Șoferi în prag de comă alcoolică, trași pe dreapta de polițiștii rutieri. Unul a fugit de locul faptei!

La data de 13.12.2014, în jurul orei 13.00, în zona intersecţiei tip sens giratoriu dintre strada Sucevei şi aleea de acces într-un hypermarket, a fost depistat  B. V. de 63 ani, din comuna Curteşti, judeţul Botoşani, despre care s-a stabilit că în timp ce conducea un autoturism pe artera menţionată, a intrat în coliziune cu un indicator rutier.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool în aerul expirat; a fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 14.12.2014, în jurul orei 02.40, a fost depistat în trafic,  în timp ce  conducea un autoturism pe strada Uricani din oraşul Flămânzi, A. A. de 24 ani, din localitate.

Tânărul, posesor permis de conducere din anul 2013, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii  infracţiunii  de  conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 

Refuz recoltare probe biologice – Ştefăneşti

La data de 14.12.2014, în jurul orei 03.00, a fost oprit în trafic, pe DN 24 C, în orașul Ștefănești, un autoturism la volanul căruia se afla G. A. G. de 26 ani, din municipiul Botoșani.

Întrucât conducătorul auto emanan halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat efectuarea unei testări alcoolscopice, procedură pe care tânărul a refizat-o. De asemenea, acesta a refuzat şi deplasarea la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În cele din urmă, G. A.G. a plecat de la locul depistării în trafic, lăsând documentele organelor de poliție şi urcându-se pe scaunul din dreapta față al autoturismului, în timp ce la volan s-a urcat o persoană de sex feminin.

În cauză s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page