Infractional

INFRACTIONAL | Infracţiuni la regimul circulaţiei constatate de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – ITPF Iaşi au întocmitlucrări penale pe numele a doi cetăţeni români care au fost depistaţi în trafic, conducând autoturismele înmatriculate în Marea Britanie, fără a avea documentele necesare pentru a fi conduse pe teritoriul României.

* La sfârşitul săptămânii trecute pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti a oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii de frontieră Măstăcani, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Marea Britanie şi condus de cetăţeanul român Florin N.M. în vârstă de 24 ani.

Cu ocazia controlului, lucrătorii noştri au constat faptul că, certificatul de inspecţie tehnică periodică este fals, iar asigurarea auto de răspundere civilă obligatorie prezentată nu este valabilă.

** Câteva ore mai târziu, poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii de frontieră Ijdileni un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Marea Britanie, condus de cetăţeanul român Ionuţ N., în vârstă de 31 de ani, domiciliat în judeţul Galaţi.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul are inspecţia tehnică periodică expirată, iar conducătorul auto nu deţine asigurare auto obligatorie.

În ambele cazuri, lucrătorii noştri au întocmit lucrări penale pe numele celor doi conducători auto sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România. 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page