Sanatate

SANATATE | 5 metode eficiente prin care poți reduce durerile de spate

Daca ai tendinta sa duci o viata sedentara, ar trebui sa fii gata sa infrunti dureri sacaitoare de spate si durerile din zona cefei. Exista insa cateva trucuri la indemana care te pot ajuta sa scapi de disconfort.

1. Controleaza-ti pozitia corpului

Este important sa mentii o pozitie corespunzatoare a corpului tau pe tot parcursul zilei. Gandeste-te in mod constant cum iti aliniezi trupul in timp ce stai in picioare, asezat, cand mergi pe jos sau chiar cand dormi. Daca ai o pozitie corecta, vei fi capabil sa iti imbunatatesti capacitatea respiratorie si stimulezi activitatea sistemelor circulator si digestiv.

 

2. Dezvolta-ti echilibrul interior

 

 

Trebuie sa realizezi constant un echilibru intre minte si trup. Nu este usor, insa exercitiile precum yoga si pilates te pot ajuta.

 

3. Stai corect la birou

 

 

Pozitia sezut este una dintre cele mai frecvente pentru cei care lucreaza la birou, cei mai multi stand minim 8 ore in aceasta pozitieabil ca petreci cel putin opt ore in aceasta postura. In tot acest timp, cei mai solicitati sunt muschii care protejeaza coloana vertebrala, astfel ca dupa o vreme ei vor obosi si iti vor transmite semnale dureroase. Indiferent de ceea ce faci, cauta-ti o pozitie confortabila. Aseaza-ti picioarele si genunchii la unghi de 90 de grade si controleaza distanta intre corpul tau si birou.

 

4. Fa sport cu regularitate

 

 

Oamenii care fac sport in mod constant si isi mentin muschii tonifiati nu sufera prea des de dureri de spate. Cu cat te misti mai mult, cu atat mai sanatos si mai fericit esti. Joggingul, voleiul sau chiar mersul pe jos sunt activitati care iti activeaza muschii si care te ajuta sa respiri regulat, stimuland sistemul cardiovascular. Fa zilnic cateva exercitii de stretching pentru a-ti dezvolta flexibilitatea.

 

5. Alege-ti cu atentie hainele si accesoriile

 

 

Frumusetea cere de cele mai multe ori sacrificii. Pentru ca, din pacate, exista unele haine si accesorii care sunt de-a dreptul dureroase pentru corp. Gandeste-te doar care e impactul purtarii tocurilor inalte pentru coloana vertebrala! Si ia in calcul sa inlocuiesti gentile de mana sau de umar cu un rucsac pe care sa il porti in spate.

Sursa: http://sanatate.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page