EducatieImportant

EDUCATIE | Elevii, FĂRĂ MANUALE mai bine de o lună. Ministrul Educaţiei reia licitaţia

Situaţie fără precedent în şcoala românească! Pe 15 septembrie, elevii de clasa întâi şi a doua nu vor avea pe bănci niciun manual. De fapt, nici măcar nu se ştie după ce cărţi vor învăţa copiii anul acesta.

Asta după ce autorităţile au decis să reevalueze licitaţia pentru manualele digitale şi au suspendat temporar procedura de achiziţie.

Ministerul Educaţiei va relua licitaţia pentru manuale şcolare.

Unii dintre bătrânii învățători ai Constanței spun că se vor trezi la 15 septembrie în fața unei situații nemaiîntâlnite în întreaga lor carieră: primul an când îi așteaptă pe boboci cu băncile goale, fără tradiționalul Abecedar. Și învățătorii mai tineri sunt derutați de acest start al anului școlar în care își iau adio de la vechiul manual, dar nu-l au nici pe cel nou, în format digital.

“Este primul an în care nu avem Abecedar, și predau de 20 de ani. Nu pot fi ținuți în clasă 30 de copii fără nicio activitate”, spune învățătoarea Iuliana Ionescu, potrivit reporterntv.ro.

Teoretic, îndată ce va fi gata, învățătorii vor putea încărca Abecedarul electronic pe calculator, laptop sau tabletă. Însă, dincolo de lupta pro și contra schimbărilor istorice din învățământul românesc, intervine lupta dintre editorii de manuale școlare care ține totul în loc. 17 cereri au fost depuse la Consiliul Național pentru Rezolvarea Contestațiilor de cei care nu au fost selectați la licitația pentru primele manuale digitale din România, nemulțumiți de criterii și de modul în care a fost câștigată aceasta.

Sursa: www.realitatea.net

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page